ЦСКА бе допуснат до участие в евротурнирите, ако се класира

...
ЦСКА бе допуснат до участие в евротурнирите, ако се класира
Коментари Харесай

От ЦСКА: Боби Михайлов ни помогна много!

ЦСКА бе позволен до присъединяване в евротурнирите, в случай че се класира по състезателен път. Това бе доказано с писмо от УЕФА, което дойде преди няколко дни. Адвокат Първан Първанов, който дружно с екипа си представляваше ЦСКА по проблема, изясни в детайли какви са претекстовете за решението на футболната централа на конференция през днешния ден. На нея, с изключение на той, присъстваше и Пламен Марков, написа "Блиц ".

"УЕФА взе решение и позиция, които са отлични за нас. При това състояние, в което се намираме, не мисля, че може да има искове против решението на УЕФА. Ако Левски или Лудогорец желаят да апелират, ние не можем да ги спрем. Само желая да кажа, че това решение на УЕФА е дефинитивно, тъй че... "

"Безспорно всяка локална федерация играе значима роля в сходни проблеми. БФС изигра позитивна роля. В началото имаше неща, с които не бяхме съгласни, само че всичко се подреди. Борислав Михайлов е доста авторитетен в УЕФА и в някои моменти доста ни поддържа. Трябва да отбележим, че в самото начало БФС направи ход, който беше доста значим. Те ни лицензираха и това оказа позитивно въздействие. Освен това от БФС ни оказа помощ в връзката с УЕФА ", добави още юристът.

"Каква е тъкмо помощта на Михайлов ли? Той е почитан доста в УЕФА. Видяхте каква поддръжка получи на конгреса. Това не са инцидентни неща. Именно с това е обвързвана помощта му. Влиянието му е добре за целия ни футбол ".

"Решението трансформира началното решение за отвод. УЕФА споделя, че е трансформирала позицията си. Ако погледнете аргументите за първия отвод преди няколко месеца, те са две. Първата - Литекс е липсващ като клуб и хората не могат да се любуват на футбола там. Това не е правилно, защото Литекс играе във Втора лига. Вторият мотив беше, че кредиторите на остарялото сдружение няма да получат нищо. Всичко това се оказа, че не е правилно и УЕФА промени решението си. Това е, което всички ние знаем. Те имат право да си трансформират позицията. На каква база тъкмо обаче, не знаем ".

"Срещу името в уеб страницата на ЦСКА написа 4 трофеи, само че тук става въпрос за техническа неточност. Тя няма нищо общо с решението на централата, както злонамерени хора се пробват да го свържат. Тази неточност от Литекс би трябвало да желаят да бъде поправена. Какво ще се постави в уеб страницата, е въпрос на положително предпочитание, а не е контролирано от правото. Това са механически въпроси. В УЕФА не им се занимава с това, почтено казано ".

"Феновете на ЦСКА може да бъдат удовлетворени. УЕФА напълно поддържа тезата, че ЦСКА е правоприемник на Септември при ЦДВ. Тоест - в границите на производствата УЕФА и БФС изцяло поддържат обстоятелството, че ЦСКА си има 31 трофеи. Не ни интересува какво ще напише уеб сайтът. Защо няма история? Предполагам, че е въпрос на време историята на клуба да бъде добавена в уеб страницата. Пак споделям - приказваме за механически въпрос, който е към УЕФА ".

ЦСКА ще обезпечи най-високото в историята на футбола угаждане на кредиторите, когато приказваме за банкрутирали клубове. Ако банкрутиралото сдружение беше оздравено, кредиторите щяха да получат по-малко. Много хора се пробват да свържат заплащането на емблемата с решението на УЕФА. Правна връзка за нещо сходно няма. Тя сега не е платима, защото се чака решение на Върховния съд ".

"Делото за пропуснати изгоди? Това е един от нашите искове. Ние ще го оттеглим, тъй като това, което получихме като решение от УЕФА, е изцяло удовлетворяващо. Освен връщането ни в шампионатите, ние желаеме да запазим положителния звук с УЕФА. Не желаем да влизаме в борба с тях. Освен това "пропуснатите изгоди " мъчно се потвърждават. Много е комплицирано да се направи точна оценка ", сподели още Първанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР