ЦСКА 1948 записа убедителна победа с 5:0 над Ботев (Пловдив)

...
ЦСКА 1948 записа убедителна победа с 5:0 над Ботев (Пловдив)
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 разгроми Ботев

ЦСКА 1948 записа безапелационна победа с 5:0 над Ботев (Пловдив) в мач от осмия кръг на efbet Лига, изигран на Националния стадион „ Васил Левски “.

С хеттрик в дуела се отличи Мартин Камбуров, а по едно попадение за разгрома прибавиха Георги Русев и Галин Иванов. С рисковите си атакуващи дейности през целия мач, ''`червените'' можеха да отбележат и още голове във вратата на стража на гостите Аргилашки. Това е втори следващ триумф за ЦСКА 1948 с маркирани 5 гола след успеха над Етър с 5:1 в седмия кръг.

Срещата стартира равностойно. Александър Александров насочи рисков изстрел първоначално, който мина покрай горната греда. Ботев (Пловдив) отговори с центриране на Тодор Неделев от фаул и удар на Мишел Еспиноса с глава. Даниел Наумов прояви удивителен инстикт и мазета топката в ъглов удар.

В 31-вата минута още веднъж Еспиноса провокира Наумов този път с гръмък удар със задна ножица, само че надалеч по-слаб.

В 36-ата минута след изстрел на Денислав Александров топката рикошира в ръката на Еспиноса. Съдията уточни бялата точка, а от дузпата Мартин Камбуров не сбърка – 1:0.

В самия завършек на първото полувреме Камбуров овладя в наказателното поле и продължи технично кълбото към Галин Иванов, който не се замисли и за секунда и го насочи непосредствено от воле към далечния ъгъл на Аргилашки. Страхотно осъществяване за 2:0 тъкмо преди почивката.

След паузата събитията на терена по никакъв начин не се различаваха. Камбуров изведе Иванов самичък против вратаря, само че националът на България този път не преодоля стража. В 50-ата минута Георги Русев нахлу с топка в крайници в наказателното поле и стреля технично по земя за 3:0. Трети гол за нападателя с алената фланелка след двете попадения при триумфа над Етър.

Шанс за гол минута по-късно се откри пред Денислав Александров, който пропусна да вкара самичък против вратаря.

В 63-ата минута Александър Александров центрира към Мартин Камбуров, който на втора греда отбелза с глава за 4:0. Само пет минути по-късно острието поведе топката пред наказателното поле и изстреля снаряд към вратата на Ботев (Пловдив). Топката рикошира в горната греда, а след това и в гърба на Аргилашки – 5:0.

До края Ботев (Пловдив) имаше късмет да означи почетен гол, само че не съумя. ЦСКА от своя страна разумно понижи темпото и се наслаждения на последните минути от една същинска лекция, изнесена на Националния стадион „ Васил Левски “.

''Червените'' към този момент са с актив от 12 точки от началото на сезона. В идващия кръг отборът на основния управител Красимир Балъков гостува на Ботев (Враца). Преди това ЦСКА ще изиграе и контролна среща в паузата за мачове на националните тимове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР