ЦСКА 1948 внесе днес официална молба до премиера Бойко Борисов

...
ЦСКА 1948 внесе днес официална молба до премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 поиска от премиера прекратяване на споразуменията за "Армията" и Панчарево

ЦСКА 1948 внесе през днешния ден публична молба до премиера Бойко Борисов по отношение на стадион " Българска войска " и базата в Панчарево. Публикуваме известието от уеб страницата на " алените " без редакторска интервенция: 

" ЦСКА внесе през днешния ден публични молби до Бойко Борисов, министър председател на България, до Народното събрание и до регионалния шеф на Област София-град – Николай Пехливанов.

След консултация с екип от солидни адвокати клубът желае институциите да стартират процедура по преустановяване на съглашението за прилагане на стадион „ Българска войска “ и база „ Панчарево “ от ПФК ЦСКА-София ЕАД (с предходно название ПФК Литекс-Ловеч АД).

В писмата аргументирано е показано за какво и по какъв начин са погазени Закона за физическото образование и спорта (ЗФВС), Закона за държавната благосъстоятелност (ЗДС) и правилника за използването му (ППЗДС). Имоти - обществена държавна благосъстоятелност, а точно състезателен комплекс „ Българска войска “ и подготвителна футболна база „ Панчарево “, са предоставени за прилагане без осъществяване на наложителния в такива случаи търг!

В Споразуменията има клаузи – член 11, съгласно които по време на деяние на споразуменията в парцелите могат да се правят усъвършенствания от ПФК ЦСКА – София или трети лица, които се приспадат от дължимото обезщетение (наем). Това е безспорна причина за заобикаляне на Закона за публичните поръчки посредством осъществяване на строителни действия от лица, без съблюдаване на съответните процедури, за сметка на средства, дължими на ММС (държавата).

Възможността да се правят усъвършенствания, включително Трайни, както от сдружението, на което са предоставени парцелите, по този начин и от трети лица против прихващане от дължимия наем, основава риск регистрираните суми за усъвършенствания неведнъж да надвишават наемните цени и страната да се окаже в позиция на дебитор по отношение на комерсиалното сдружение. – член 11 от споразуменията.

В писмото до Народното събрание се желае уважаемите депутати да извикат по тематиката с базите на ЦСКА спортния министър. Според нас господин Красен Кралев е задължен да изясни по време на парламентарно запитване всички свои дейности и бездействия по преустановяване контракта за базите на ЦСКА, съглашението с Литекс и последвалия отвод да даде документите пред обществото.

С писмата също по този начин желаеме от уважаемите институции гарантирането на транспарантен и почтен конкурс за базите на ЦСКА ".

ВИЖТЕ МОЛБАТА НА ЦСКА 1948 ДО ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ - ТУК
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР