ЦСКА 1948 ще привлече психолог в щаба на отбора, разкри

...
ЦСКА 1948 ще привлече психолог в щаба на отбора, разкри
Коментари Харесай

В ЦСКА 1948 си взеха психолог

ЦСКА 1948 ще притегли психолог в щаба на тима, разкри треньорът на отбора Йордан Юруков.

" Тази концепция е от дълго време, само че в обстановката с ковид излезе на напред във времето. Вече съм я разискал с клубното управление и считам, че доста скоро ще създадем съответни стъпки. Притеснявам се за психическото положение на футболистите. Те са привикнали на деен живот, зависещ на динамични тренировки, а към този момент съвсем два месеца са затворени.

Това е голям проблем, който няма да се реши с първата взаимна подготовка. Затова и огромен % от работата ни в идващите месеци ще е от това естество. Трудно ще е, само че би трябвало да се оправим ", изясни Юруков пред " Гонг ".

Младият ментор чака с неспокойствие решението на БФС за продължаването на сезона във Втора лига.

" Доверявам се напълно на хората във футболния съюз, имам вяра, че ще вземат най-правилното решение. Ще го приемем, каквото и да е то. Сигурен съм, че ще има доста тимове, които ще са ощетени, в случай че не се изиграят всички кръгове до края, само че такава е обстановката. При изпадащите картината е ясна, само че същото не може да се каже за тимовете с шансове за елита.

Ако в последна сметка се стигне до един пряк мач за установяване на първото място, всичко може да се случи. Много по-различно е, не е като шампионата. И не постоянно по-добрият побеждава. Но истината е, че нищо не зависи от нас ", сподели още някогашният халф на ЦСКА.

Юруков е сигурен, че той и помощниците му ще приготвят добре тима, без значение какъв брой време ще имат за това. Той не скри, че съжалява за напускането на Славчо Шоколаров, който разтрогна контракта си с клуба по взаимно единодушие.

" Подготовката ще е основен фактор, само че времето ще е еднообразно за всички. В моя щаб има отлични експерти и към този момент имаме проект. Славчо Шоколаров изложи претекстове за решението си и шефовете ги одобриха. Съжлявам, че си потегли, тъй като е добър футболист. Не мога обаче да върна времето обратно. Други напускащи няма, няма да има и нови играчи до края на този сезон ", добави треньорът на ЦСКА 1948.

Според него намаляването на заплатите е най-нормалното нещо по време на пандемия и даже не би трябвало да се разяснява.

" Всеки би трябвало да направи на компромис за положителното на клуба и се веселя, че в нашия тим е по този начин. Играчите демонстрираха, че имат огромни човешки качества, с изключение на професионални. Може би и тъй като при нас няма чужденци, с които се действа по-трудно ", приключи Юруков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР