ЦСКА 1948 победи сръбския гранд Партизан Белград с 2:0 в

...
ЦСКА 1948 победи сръбския гранд Партизан Белград с 2:0 в
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 отнесе Партизан в Белград

ЦСКА 1948 победи сръбския гранд Партизан Белград с 2:0 в извънредно влиятелна контрола в сръбската столица.

Светослав Диков даде задатък на българския отбор в 34-ата минута, оползотворявайки чудесно центриране на Бирсент Карагарен. Диков означи второ попадение в 54-ата минута с акуратен удар в далечния ъгъл при безредие след ъглов удар.

Момчетата на Тодор Янчев трябваше да срещнат „ гробарите “ по време на зимния си лагер в Турция, само че дуелът пропадна поради неточно отношение на уредниците, а двата клуба се схванаха за нов мач. Съвсем до скоро сърбите участваха в европейските клубни шампионати, като отпаднаха в плейоф на Лигата на конференциите от молдовския Шериф Тираспол.

След паузата за националните тимове третият във краткотрайното класиране в България гостува в Кърджали на Арда в четвъртфинален мач за Купата на България на 5 април. Пет дни по-късно „ алените “ възобновяват уговорките си в шампионата с домакинство на Ботев Пловдив.

След по-малко от минута игра голмайсторът на efbet Лига Ивайло Чочев получи удар в средата на терена, като в началото положението му не изглеждаше положително, само че полузащитникът съумя да се завърне на терена и всички в алено си отдъхнаха.

В третата минута пък Педриньо тормози българския отбор, откакто при рухване получи удар в дясното рамо, а медицинският щаб неотложно прегледа положението му. Бразилският нападателен футболисти също се завърна в игра.

Първото забавно състояние пред една от двете порти се откри за ЦСКА 1948. След осъществяване на ъглов удар домакините не почистиха добре топката, тя падна на крайници на Айвън Ангелов, който опита забавен удар, само че малко над напречната греда.

В 16-ата минута Бирсент Карагарен бе изведен отляво в наказателното поле бе покрай това да преодолее противниковия пазач, само че не сполучи.

Четири минути по-късно Партизан стигна до първия си удар в мача. Капитанът Урошевич стреля от отдалеченост, само че бе много неакуратен.

В идващите минути темпото на игра спадна, само че ЦСКА 1948 продължи да стои доста добре на терена на стадион " Партизан " и разумно излезе напред в резултата в 34-ата минута, когато Бирсент Карагарен центрира чудесно отдесно към Светослав Диков, а нападателят сподели голмайсторския си инстинкт и от точката на дузпата с глава изведе " алените " напред в резултата.
 
Партизан стигна до най-хубавото си състояние в 52-ата минута. Неманя Йович бе изведен очи в очи с Генадий Ганев и стреля, само че не от най-хубавия ъгъл и топката излезе навън.

Само две минути по-късно обаче ЦСКА 1948 осъществя второ попадение. След центриране на Педриньо от корнер се стигна до безредие в наказателното поле на Партизан, топката стигна до Светослав Диков, който с акуратен удар в далечния ъгъл матира стража на " гробарите " за 0:2.

В идващия четвърт час играта се успокои, а " алените " продължиха да са по-добрият отбор на терена, въпреки и без кой знае какви голови положения.

Четвърт час преди края на срещата Тодор Янчев направи двойна промяна, като извади дебютанта Сидклей и капитана Лазар Марин, а на техните места се появиха Ангел Лясков и Елитон. Капитанската лента отиде от ръката на Марин на тази на Лясков.

Минута по-късно Партизан опита да заплаши вратата на Генадий Ганев с отдалечен удар на Данило Пантич, който обаче бе доста неакуратен.

В 80-ата минута ЦСКА 1948 пропусна извънредно добра опция да вкара и трети гол. Ангел Бастунов бе изведен на съвършена позиция, вратарят на Партизан бе паднал на земята, само че със сетни сили съумя да избие удара на Бастунов в корнер. При последвалото осъществяване топката стигна до Преслав Антонов, който нанесе мощен удар, само че той бе блокиран.

До края на срещата до други забавни положения не се стигна и ЦСКА 1948 стигна до влиятелен триумф против Партизан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР