ЦСКА 1948 победи с 2:0 като гост ЦСКА София в

...
ЦСКА 1948 победи с 2:0 като гост ЦСКА София в
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 спечели баража за Лигата на конференциите

ЦСКА 1948 победи с 2:0 като посетител ЦСКА София в плейофен мач за класиране в евротурнирите. Воденият от Валентин Илиев състав ще взе участие в Лигата на конференциите за втори следващ сезон. Двубоят беше белязан от произшествия, когато почитатели на ЦСКА София навлязоха на пистата и срещата беше прекъсната за към 20 минути.

Във втората минута Сейни Санянг получи от Джонатан Линдсет и шутира от далечно разстояние, само че Петър Маринов мазета в ъглов удар. След последвалото центриране Линдсет насочи неакуратен удар с глава.

След тъкмо половин час игра ЦСКА 1948 поведе в резултата. Талис получи на левия фланг и центрира, а Неделко Пишчевич се измъкна от отбраната на домакините и от напълно близко разстояние изпрати топката в мрежата.

Три минути по-късно гол за ЦСКА София беше анулиран след намесата на видео помощник реферите. В 39-ата минута тимът, воден Валентин Илиев провежда бърза контра и топката доближи до Радослав Кирилов. Той напредна и стреля в близкия ъгъл на Евтимов, само че вратарят избави домакините от допускането на второ попадение.

По-малко от две минути преди края на първата част Талис би от границата на наказателното поле, само че Евтимов още веднъж съумя да избие топката в корнер.

В добавеното време на първата част гостите бяха напълно покрай това да удвоят задатъка си. Педриньо насочи мощен удар, който срещна десния непряк дирек на вратата, защитавана от Димитър Евтимов.

През втората част по-добрата игра на ЦСКА 1948 продължи. В 53-ата минута Педриньо стреля от над 30 метра от свободен удар и изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на ЦСКА София.

Четвърт час преди края на постоянното време капитанът на гостите Радослав Кирилов можеше да реши изцяло мача, само че стреля неопределено, откакто остана самичък против Евтимов.

Две минути преди края на постоянното време ентусиасти на домакините от бранш " Г " навлязоха на пистата и това принуди основния арбитър Драгомир Драганов да приключи срещата за към 20 минути.

В последните секунди от постоянното време влезлият като запаса Евгений Сердюк се откъсна самичък против Евтимов при бърза контра, само че стражът на домакините се оправи с заплахата.

Завършилият на седма позиция в класирането ЦСКА 1948 е първият тим у нас, който се класира за евротурнирите, играейки бараж против по-високопоставен противник.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР