ЦСКА 1948 победи Арда с 1:0 след продължения в Кърджали.

...
ЦСКА 1948 победи Арда с 1:0 след продължения в Кърджали.
Коментари Харесай

С гол дълбоко в продълженията: ЦСКА 1948 е последният полуфиналист за Купата

ЦСКА 1948 победи Арда с 1:0 след продължения в Кърджали. Единственото попадение вкара Педриньо от дузпа в 117-ата минута, пращайки своите на полуфиналите за Sesame Купа на България. Виновник в обстановката за дузпата се оказа Милен Желев, който игра с ръка в наказателното си поле.

В срещата в Кърджали домакините от Арда имаха значително преимущество в броя основани обстановки, само че не съумяха да осъществят нито в постоянните 90 минути, нито в продълженията. С два пропуща се отличи Преслав Боруков.

В началото на втората част " сините " от Кърджали имаха искания за дузпа за игра с ръка на Сидклей. Първоначално бе отсъден углавен удар, само че по-късно основният арбитър Валентин Железов бе привикан на ВАР и анулира решенето си.

При гола на Педриньо от дузпа обстановката бе тъкмо в противоположен ред. Желев игра с ръка, Железов пропусна нарушаването, само че след видео обзор сподели бялага точка, а оттова бразилецът преодоля Васил Симеонов.

Другите отбори в топ 4 във втория по мощ шампионат у нас са Локомотив София, Лудогорец и Черно море.

Първото по-интересно деяние в мача бе на сметката на гостите от София. В осмата минута Педриньо съумя да отнеме топката и стреля от далечна отдалеченост, само че над вратата на Васил Симеонов.

Десетина минути по-късно се стигна до безредие в наказателното поле на ЦСКА 1948. След центриране от свободен удар Умар Сако съумя да смъкна топката към Станислав Иванов, който стреля от дребен ъгъл, само че не уцели вратата.

120 секунди по-късно Арда бе покрай попадение. Светослав Ковачев проби отдясно, преодоля Сидклей и стреля с левия крайник към далечния десен ъгъл, а топката излезе в навън. 

В самия завършек на полувремето Диян Лозев насочи полувисоко центриране от десния фланг, което обаче Преслав Боруков не съумя да засече от непосредствена непосредственост, макар че опита и с шпагат да закачи топката.

Второто полувреме стартира тъкмо както приключи и първото. Боруков избяга от защитата на " алените " и излезе самичък против Наумов, само че стреля в тялото на стража. Вратарят мазета в корнер, а при осъществяването Умар Сако игра с глава и прати топката в ръката на Сидклей. Валентин Железов уточни бялата точка, само че след консултация с ВАР анулира дузпата, като не се видя изключително ясно дали ръката на бразилеца е в естествено или неестествено състояние.

Точно когато измина един астрономически час игра Ковачев стреля от фал от добра позиция, само че неопределено. Последваха минути на мъртвило, като идната обстановка пристигна едвам след 80-ата минута.

В 84-ата минута Тунгара проби отдясно и пусна паралелно на голлинията подаване в дребния пеналт. Там Ндиайе опита удар с пета, само че ударът му бе избавен от Наумов.

В последната минута от постоянните 90 минути Симеон Петров омекоти центрирана топка за Лазар Марин, който стреля с глава, само че Васил Симеонов сподели необикновен инстикт и съумя да запази нулевото тъждество.

В 100-ата минута Ел Мами Тетах залъга противник и стреля, само че право в ръцете на Наумов.

Четири минути преди края на продълженията ЦСКА 1948 поведе. Милен Желев игра с ръка в пеналта и бе отсъдена дузпа. Първоначално Валентин Железов не отсъди нищо, само че бе привикан на ВАР. След прегледа той уточни бялата точка, а Педриньо се нагърби с осъществяването и не сбърка за 0:1.

FT  / Арда - ЦСКА 1948 0:1

0:1 Педриньо 117`

Арда:  36 Васил Симеонов, 3 Умар Сако, 7 Абубакар Тунгара, 8 Милен Желев, 9 Преслав Боруков, 10 Светослав Ковачев, 20 Деян Лозев, 21 Радослав Цонев, 24 Алекс Петков, 77 Илия Юруков, 99 Станислав Иванов

Треньор: Александър Тунчев

ЦСКА 1948:  29 Даниел Наумов, 2 Джонатан, 24 Лазар Марин, 87 Симеон Петров, 16 Сидклей, 28 Емил Ценов, 39 Парвиз Умарбаев, 99 Радослав Кирилов, 7 Марио Топузов, 8 Педриньо , 25 Евгений Сердюк

Треньор: Тодор Янчев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР