ЦСКА 1948 допусна загуба в дебютния си мач в европейските

...
ЦСКА 1948 допусна загуба в дебютния си мач в европейските
Коментари Харесай

ФКСБ измъкна победата над ЦСКА 1948 и помрачи дебюта на „червените“ в Европа

ЦСКА 1948 позволи загуба в дебютния си мач в европейските клубни шампионати, откакто отстъпи с минималното 0:1 от румънския ФКСБ в първа среща от втория квалификационен кръг на шампионата Лига на конференциите. Единственото попадение на Националния стадион „ Васил Левски “ осъществя Флоринел Коман в 27-ата минута.

Като цяло срещата не предложи доста чисти положения, а по-големият опит на румънците се окажа решителен за това те да измъкнат скъпия триумф в столицата. „ Червените “ от Бистрица имаха няколко положителни шанса за попадение, които обаче не съумяха да оползотворят по най-хубавия метод и позволиха проваляне в европейския си дебют.

По този метод ЦСКА 1948 ще има тежката задача да обръща резултата в Букурещ в реванша, който е идващият четвъртък, 03.08, от 21:30 часа българско време.

Победителят от тази двойка ще се изправи против датския Нордселанд в третия квалификационен кръг.

Наставникът на ЦСКА 1948 - Атанас Рибарски, заложи на седем българи в стартовия състав и групировка 4-2-3-1. На вратата бе Даниел Наумов, а пред него в отбрана - Ерденис Гурища, Симеон Петров, капитанът Елитон Джордж и Мики Орачев. В халфовата линия, където липсваше огромната звезда Ивайло Чочев, действаха Реян Даскалов и Емил Ценов като опорни полузащитници. Георги Русев и Педриньо бяха ситуирани по фланговете, а Стоян Стоичков действаше зад централния нападате Видар Йорн Кяртансон.

Тимът на ФКСБ стартира във групировка 4-3-3, определена от треньора Елиас Хараламбус. Под рамката на вратата започва Щефан Тарновану и пред него бяха Ристо Радунович, Денис Харуц, Джойским Дава и Овидиу Попеску. В полузащитата действаха капитанът Дариус Олару, Адриан Шут и Александру Балуца. Тройката в офанзива пък бе завършена от Флоринел Коман, Андрей Кордеа и Андреа Кампаньо.

Гостите от Румъния започнаха интензивно срещата и още в 30-ата секунда бяха пред вратата на Даниел Наумов, откакто Флоринел Коман проби отляво, влезе в наказателното поле и центрира, само че вратарят на „ алените “ внимаваше и улови топката.

В седмата минута още веднъж Коман опитва упорит отдалечен изстрел, който обаче бе много неакуратен.

Минута по-късно ЦСКА 1948 отговори с рисков пробив по десния фланг на Георги Русев, който влезе в наказателното поле и опита да откри Видар Йорн Кяртансон, само че бранител на гостите почисти в корнер пред погледа на нападателя.

В 17-ата минута ФКСБ още веднъж сътвори заплаха пред вратата на българския отбор. Адриан Шут нанесе мощен изстрел от отдалеченост с десния крайник, който бе париран от Наумов. Впоследствие Ерденис Гурища сбърка при изнасянето на топката, която се озова в Александру Балуца, който стреля, само че този път едва и в ръцете на вратаря.

Четири минути по-късно Педриньо реши да стреля от извънредно сериозна отдалеченост от към 30 метра от директен свободен удар, който бе прецизен, само че прекомерно слаб, с цел да затрудни вратаря Щефан Тарновану, който улови без проблеми.

ЦСКА 1948 получи отличен късмет да открие резултата в 27-ата минута, когато Русев, който се беше преместил на левия фланг, изведе хитро сред двама играчи на румънците Емил Ценов отляво в наказателното поле. Младият халф реши да стреля ниско по диагонала, само че неопределено в навън.

Само минута по-късно ФКСБ попари „ алените “ и откри резултата. Румънците хванаха неподготвена отбраната на столичани и капитанът Дариус Олару бе изведен напълно самичък отляво в наказателното поле, който опита подаване, Наумов мазета, само че топката попадна в Коман, който с добавка от десетина метра прати топката в мрежата за 0:1.

В 36-ата минута Олару също опитва отдалечен удар, който мина рисково покрай дясната греда на Наумов.

В ответната офанзива „ алените “ бяха покрай изравняването. Реян Даскалов откри чудесно Педриньо в половината на ФКСБ, който се оправи с Овидиу Попеску, влезе отляво в наказателното поле и опита удар, само че Джойским Дауа съумя да го блокира, а след това Кяртансон не съумя да стигне да направи добавка и топката излезе в корнер.

До края на полувремето ЦСКА 1948 не съумя да заплаши румънската врата и по този начин се отдръпна на полувреме с гол пасив. 



На почивката треньорът на домакините – Атанас Рибарски, направи смяна и включи в игра бразилския халф Талис на мястото на Емил Ценов. Наставникът на гостите пък предприе две промени за старта на втората част - Малком Еджума и Октавиан Попеску се появиха на терена.

Десет минути след началото на второто полувреме точно Еджума откри по левия фланг голмайстора Коман, който напредна към наказателното поле, влезе във вътрешността и стреля рисково, само че около лявата греда на Наумов.

След точна час игра последваха нови две промени в състава на „ алените “. На терена се появиха Бирсент Карагарен и Антонио Вутов, които замениха надлежно Георги Русев и Стоян Стоичков.

ЦСКА 1948 пропусна най-хубавата си опция за попадение в 65-ата минута. Тогава Валентин Крецу сгреши и топката стигна до Видар Кяртансон, който излизаше самичък против вратаря. Защитник на гостите обаче го застигна, само че там притича Антонио Вутов, който получи топката и влезе в наказателното поле отдясно по офанзивата, залъга двама бранители и последва мощен изстрел от полузащитника, само че вратарят на гостите Тарновану мазета в ъглов удар.

Шест минути по-късно Карагарен центрира от корнер в наказателното пол, където снажният Елитон се извиси и стпеля с глава, само че над вратата на гостите.

В 72-ата минута основният арбитър Лукас Пайрето реши да спре за малко мача. Причината бе токов удар, поради който част от осветлението на Националния стадион " Васил Левски " изгасна. Пет минуи по-късно срещата беше възобновена въпреки и при понижено осветяване след консултация с двата щаба.

В 79-ата минута Рибарски извърши последните си две смени в мача, като пусна на терена Радослав Кирилов на мястото на Педриньо, както и новото попълнение Рууни Ева, който размени Видар Кяртансон.

Шест минути преди края на постоянното време ЦСКА 1948 раизгра заучено при един директен свободен удар, като Бирсент Карагарен центрира отдясно съвсем на границата на наказателното към далечната греда, където Симеон Петров отигра с глава към дребния пеналт, където обаче доста малко не доближи на Вутов да прати топката в мрежата.

В последната 90-ата минута от постоянното време вратарят на ФКСБ направи значимо избавяне, намесвайки се при удар на Талис, който получи топката в наказателното поле от Карагарен, само че стреля едва и не затрудни Тарновану.  

До края на срещата ЦСКА 1948 натисна в търсене на изравнително попадение, само че стигнаха единствено до няколко центрирания и прецизен изстрел на Вутов от отдалеченост, който обаче не беше предизвикателство за стража на гостите. 

LIVE  | ЦСКА 1948 – ФКСБ  0:1

0:1  Флоринел Коман 28'

, втори квалификационен кръг, първи мач

Стартови сформира на двата тима:



 (4-2-3-1): 29. Даниел Наумов – 24. Ерденис Гурища ж.к. , 87. Симеон Петров ж.к. , 5. Елитон Джордж (к), 4. Мики Орачев – 22. Реян Даскалов, 21. Емил Ценов – 10. Георги Русев, 13. Стоян Стоичков, 8. Педриньо – 9. Видар Йорн Кяртансон

Резерви:  1. Александър Маджаров (вр), 33. Генадий Ганев (вр), 7. Талис, 11. Бирсент Каргарен, 19. Рууни Ева, 20. Антонио Вутов, 23. Емил Виячки, 31. Том Рапнуи, 39. Парвизджон Умарбаев, 92. Пиер-Даниел Нгуинда, 99. Радослав Кирилов   

Старши треньор: Атанас Рибарски

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР