ЦРУ разширява тайните си операции в Афганистан с цел ликвидиране

...
ЦРУ разширява тайните си операции в Афганистан с цел ликвидиране
Коментари Харесай

ЦРУ разширява тайните си операции в Афганистан


Централно разузнавателно управление на САЩ уголемява тайните си интервенции в Афганистан за очистване на повече талибани в тази страна, написа в. " Ню Йорк таймс ", представен от ДПА.

Малки антитерористични екипи от опитни офицери и контрагенти ще бъдат прикрепени към афганистанските сили за битка против екстремистите, написа вестникът, който се базира на двама неназовани високопоставени публични представители на администрацията на Съединени американски щати.

Това е смяна в тактиката на Централно разузнавателно управление на САЩ в Афганистан, където службата до момента наблягаше на разбиването на терористичната мрежа Ал Каида и помагане на афганистанското разузнаване, отбелязва вестникът.

Военновъздушни сили на Съединени американски щати към този момент доста са нараснали въздушните си удари по талибаните, а при представянето на новата си тактика за Афганистан през август, президентът Доналд Тръмп разгласи, че ще изпрати спомагателни войски в страната и ще облекчи рестриктивните мерки за водене на бойни дейности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР