ЦРУ предупредило Украйна да не унищожава Северен поток месеци преди

...
ЦРУ предупредило Украйна да не унищожава Северен поток месеци преди
Коментари Харесай

ЦРУ предупредило Украйна за Северен поток

Централно разузнавателно управление на САЩ предизвестило Украйна да не унищожава " Северен поток " месеци преди офанзива против газопроводите, откакто получи сигнал от холандското военно разузнаване, оповестява Politico.

Холандската военна разследваща организация MIVD получи информация за " идна офанзива " на Северен поток от неназован източник в Украйна през юни, три месеца преди поредност от подводни детонации да ударят тръбите предишния септември, взаимно следствие на холандци и германци новинарските издания разгласяват излъчвания във вторник.

Според проекта , получен от MIVD, главнокомандващият на украинските въоръжени сили военачалник Валерий Залужни е управлявал интервенцията против " Северен поток ". В нея е взел участие дребен екип от водолази, пътуващи на ветроходна лодка и е трябвало да ще се организира в средата на юни 2022 година

След това холандските разследващи служби осведомиха Съединени американски щати, които се свързаха с Украйна посредством Централно разузнавателно управление на САЩ, с цел да ги предупредят, се споделя в отчетите.
 WSJ: Германия търси следи за гърмежа на Северен поток в Полша
WSJ: Германия търси следи за гърмежа на Северен поток в Полша

Реконструиран е маршрута на яхтата, взела участие в саботажа на газопроводите

Холандското държавно управление и MIVD отхвърлиха да разясняват пред NOS, Die Zeit и ARD взаимните си отчети.

Миналия септември газопроводите Северен поток 1 и 2, свързващи Русия с Германия през Балтийско море, бяха обект на две детонации в това, което беше наречено акт на тенденциозен бойкот от шведските и датските управляващи.

Виновникът към момента не е разпознат.

В скорошно изявление с Axel Springer, компанията майка на POLITICO, украинският президент Володимир Зеленски отхвърли да е забъркан в офанзивата.

" Аз съм президент и надлежно давам заповеди, сподели Зеленски. Нищо сходно не е направено от Украйна. Никога не бих постъпил по този метод. "
 Русия още веднъж упрекна
Русия още веднъж упрекна " англосаксонците " за Северен поток

Москва желае да взе участие в " транспарантно интернационално следствие "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР