ЦРУ помогнала за предотвратяването на поне два опита за покушение

...
ЦРУ помогнала за предотвратяването на поне два опита за покушение
Коментари Харесай

ЦРУ помогнала за предотвратяването на поне два опита за покушение срещу Зеленски

ЦРУ помогнала за предотвратяването на най-малко два опита за нападение против Зеленски.

Това се разкрива в книгата " Битката на живота му: В Белия дом на Джо Байдън ", която следва да излезе в щемпел, предава " Индепендънт ". Писателят Крис Уипъл оповестява, че шефът на службата Уилям Бърнс посетил Киев преди началото на войната и предизвестил президента, че Русия възнамерява да го убие. На същата среща Зеленски отхвърлил изказванията, че Москва ще стартира най-голямата сухопътна инвазия от края на Втората международна война насам.

Зеленски загатнал, че с мненията си САЩ рискуват да основат суматоха в украинското общество и да провокират отрицателни последствия за стопанската система.

Уипъл твърди, че Байдън упълномощил на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ – някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия – да даде на Зеленски " точни детайлности за съветските заприказва ".

" Това незабавно привлякло вниманието на Зеленски; той бил сюрпризиран, отрезвен от тази вест ", написа Уипъл.

Украински публични лица настояват, че Зеленски е оживял при повече от 12 обособени опити за покушения против живота му от съветски сили от началото на войната насам.

Според Уипъл минимум два пъти това е станало с помощта на данните на американското разузнаване, споделени от Бърнс по време на това знаково посещаване в Киев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР