ЦРУ и американската неправителствена организация Статфор прогнозират разпад на съществуващия

...
ЦРУ и американската неправителствена организация Статфор прогнозират разпад на съществуващия
Коментари Харесай

ЦРУ: Ето как ще се разпадне ЕС в близко бъдеще

ЦРУ и американската неправителствена организация Статфор предвиждат разпад на съществуващия сега Европейски съюз на няколко групи, написа македонският експрес.мк. Стара и Нова Европа. Новата би трябвало да се ориентира към Съединени американски щати и да съставлява съюз на православни страни, написа Блиц.

Западният блок, или остаряла Европа ще бъде формиран от Франция, Германия, Англия, Австрия, Испания, Португалия, Италия, Швеция, Норвегия и Финландия.

Нова Европа би била формирана от Литва, Естония, Латвия, страните от Вишеградската група, Словения, Хърватия и ще се намира под немски стопански и американски боен патронаж.

Третият блок би представлявал балканска конфедерация, която ще бъде групирана от православните страни: Сърбия, Румъния, България, Македония и Гърция. Към този блок най-вероятно ще се включат също Босна и Херцеговина и Албания.

Много специалисти считат, че сходна прогноза би трябвало да се приема насезиозно и, че тя много прилича на друга от осемдесетте години на предишния век, когато Централно разузнавателно управление на САЩ планува разпада на някогашна Югославия.

Подобни на Централно разузнавателно управление на САЩ прогнози дава и американската неправителствена организация Статфор.

Нейните специалисти считат, че Европейският съюз доста скоро ще се разпадне на два дяла: богатият Запад и група дребни страни от Централна Европа, които ще се обвързват от ден на ден военно със Съединени американски щати.

Специалистите плануват също по този начин основаването на православен съюз (Византия). Това ще бъде " газов съюз ", чийто главен претекст на образуване ще бъдат парите.

Геополитическите специалисти са съгласни, че е пристигнало времето на разнообразни блокови системи с няколко съществени центрове, като Съединени американски щати и НАТО няма да играят основната роля на международната сцена.

Разпадът на Европейски Съюз ще бъде от най-голяма изгода за Съединени американски щати и Русия, считат политическите анализатори. Брекзит и ръководството на Доналд Тръмп са единствено първите признаци на задаващия се разпад.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР