ЦРУ е разработвало през 1977г. българския политемигрант Димитър Димитров, тъй

...
ЦРУ е разработвало през 1977г. българския политемигрант Димитър Димитров, тъй
Коментари Харесай

САЩ разкри сензационен документ: Българин знаел кой уби Кенеди! С него се случва нещо зловещо

ЦРУ е разработвало през 1977г. българския политемигрант Димитър Димитров, защото той разправял, че знае кой е умъртвил президента Джон Кенеди, съобщи Си Ен Ен, представено от в. " Телеграф ", представен от " Блиц ".

Това излиза наяве от документ, разкрит през вчерашния ден от Националния списък на Съединени американски щати. Той е част от следващата порция от над 13 000 документа, свързани с следствието на убийството на Кенеди, осъществено на 22.11.1963 година в Далас. Документът е направен от А. Р. Синкуергана от Службата на основния юридически консултант на Централно разузнавателно управление на САЩ по отношение на преразглеждането на програмата АРТИШОК за надзор на съзнанието.

В него се акцентира, че Димитров, с псевдоним Кели, е бил хвърлен в затвор в Гърция през 1950-1951г., защото от шпионската организация се страхували, че той можело да одобри предложение на френското разузнаване. Синкуергана не разяснява за какво българинът е бил толкоз забавен за тайните служби. От други източници обаче излиза наяве, че Димитров е бил водещ редактор в екипа на радио " Горянин ", което  излъчвало от следена от Централно разузнавателно управление на САЩ радиостанция край Атина пропагандни излъчвания, ориентирани към комунистическа България. След 6 месеца в пандиза, той бил откаран в Панама, където бил показан за умопобъркан и бил изолиран в американска военна болница за няколко месеца. Поради престоя му в гръцкия затвор и американската военна болница Димитров се настроил враждебно по отношение на Съединени американски щати и разузнаването. От Централно разузнавателно управление на САЩ обмисляли да му приложат метода АРТИШОК - т.е да го обработят с психотропни субстанции, с цел да го настроят позитивно към организацията. Твърденията дали това се е случило са спорни. Димитров още веднъж попаднал в полезрението на тайните служби, откакто се опитал да опише историята за задържането си пред сп. " Парейд " през 1961г. Представител на списанието обаче се свързал с асистент на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, с цел да ревизира информацията. С оглед на това, че през 1977г. българинът бил " към момента жив " и продължавал да насочва изказвания за убийството на Кенеди, Синкуеграна предлага на началниците са да подхващат дейностите, които сметнат за нужни. Изчезването на нашенеца се свързва с обстоятелството, че нашенецът е разговарял с холандският ефирен публицист Вилем Олтманс. На 8.09 въпросният декларира, че има нов източник за убийството на Кенеди, а точно - Димитров. Смята се, че българинът се покрил откакто името му било упоменато обществено. Бивши чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ обаче признавали на 4 очи, че Димитров бил погубен и тялото му в никакъв случай няма да бъде открито.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР