ЦРУ е отстранило от длъжност своя представител във Виена, обвинен,

...
ЦРУ е отстранило от длъжност своя представител във Виена, обвинен,
Коментари Харесай

Ръководителят на ЦРУ във Виена е отстранен заради случаи на Хаванския синдром

Централно разузнавателно управление на САЩ е отстранило от служба своя представител във Виена, упрекнат, че не е взел на съществено случаи на мистериозния Хавански синдром в екипа му и в посолството на Съединени американски щати в Австрия, предадоха международните организации.

Десетки случаи на синдрома при сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ, дипломати и техните фамилии са били установени във Виена наскоро, само че представителят на Централно разузнавателно управление на САЩ там е приел скептично изказванията и е показал апатия, написа в. " Вашингтон пост ", като се базира на източници от американското разузнаване. Засега Централно разузнавателно управление на САЩ нито е удостоверило, нито е отрекло информацията.

За първи път се заприказва за Хавански синдром през 2016 година измежду американски дипломати в Куба. Те започнаха да се оплакват, че не се усещат добре. Аферата излезе нескрито през 2017 година, когато Доналд Тръмп отзова огромна част от американските дипломати в Хавана.

Над 20 американски държавни чиновници и членове на техните фамилии бяха наранени от синдрома в интервала края на 2016 година - май 2018 година Канадски дипломати също са били наранени. През 2018 година сходни признаци се появиха при десетина американски дипломати в Китай. Случаи бяха регистрирани след това в Германия, Австралия, Русия, Тайван и даже във Вашингтон.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР