ЦПЛР-ЦРД– гр. Плевен реализира успешно проект: № 2023-1-BG01-KA122-SCH-000132164 ЕДНА ПОСОКА-

...
ЦПЛР-ЦРД– гр. Плевен реализира успешно проект: № 2023-1-BG01-KA122-SCH-000132164 ЕДНА ПОСОКА-
Коментари Харесай

ЦПЛР-ЦРД - гр. Плевен реализира успешно първата си мобилност по проект- „Една посока - много възможности. Актуални знания за дигиталната еволюция“

ЦПЛР-ЦРД– гр. Плевен осъществя сполучливо план: № 2023-1-BG01-KA122-SCH-000132164 „ ЕДНА ПОСОКА- МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ. АКТУАЛНИ ЗНАНИЯ ЗА ДИГИТАЛНАТА ЕВОЛЮЦИЯ “, стратегия „ Еразъм + “, основна активност 1 „ Мобилност “, бранш „ Училищно обучение “. По мотив на това, бе извършена отчетна среща за споделени положителни практики от сполучливата реализация и разпространение на резултатите от плана с родители и учители от община Плевен.



Чрез образованието от първата подвижност,в сегашния план доразвихме и надградихме нужните познания и умения за работа с осведомителните технологии, въведохме организация на образователния развой, която да включва хибридно образование, въведохме моделът- Обърната класна стая. Обогатихме креативния си капацитет, навлизайки в STEM предизвикването, употребявайки просветителни игри, в областите – просвета, технология, инженерство и математика. Това усъвършенства доста образованието на децата/учениците по актуален метод. Днес цифровата подготвеност е част от основните компетентности и се смята за главен фактор, за развиване на цифрова просвета и осведомително общество в международен мащаб. Едно софтуерно решение е безсмислено, в случай че учителите не са подготвени да го употребяват, а точно уменията да боравят ловко с тях, са моторът, който кара средата, играта, наличието и технологиите „ да оживяват ”. За реализиране главната цел на Стратегията за развиване на ЦПЛР- ЦРД, актуалният преподавател би трябвало да може да съобщи на учениците уменията за умело потребление на цифрови технологии за приемане на спомагателни познания от световния интернет, способността да се подчертае главното, от голямо количество информация, да се откри нужния материал при решение на разнообразни проблеми.



Целевата група от сегашния план се състои от 7 участника от ЦПЛР-ЦРД-гр. Плевен. Международната подвижност се реализира в ТЕНЕРИФЕ, Испания през месец ноември 2023г.,с партньорската организация- ACADEMIA DE IDIOMAS, която е член на -„ Europass Teacher Academy “ (Мрежа за образование и образование), с дълготраен учредителен и интернационален опит, с планове за подвижност. Тя обезпечи и провежда професионални наблюдения, лекции и семинари насочени към същността и главната тематика на плана: „ ЕДНА ПОСОКА- МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ. АКТУАЛНИ ЗНАНИЯ ЗА ДИГИТАЛНАТА ЕВОЛЮЦИЯ “.



Проектът обезпечава ефикасното признание на добитите компетентности през интервала на образованието и всеки участник получава европейски документ за валидизиране на добитите познания и умения – Europassmobilitу, документ за извършено образование от партньорската организация.

Работата по европейски планове оказва положително въздействие върху ЦПЛР-ЦРД, като просветителна институция. Придобития интернационален опит и усвоените положителни европейски практики способстват да бъдем разпознаваеми като институция с качествено обучение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР