TSMC ще се откъсне от конкурентите с предприятия за производство

...
TSMC ще се откъсне от конкурентите с предприятия за производство
Коментари Харесай

TSMC полага основите за производство на 1-нм чипове


TSMC ще се откъсне от съперниците с предприятия за произвеждане на 1-нм чипове
(снимка: CC0 Public Domain)

Тайванският полупроводников колос TSMC развива произвеждане на чипове по 3-нм софтуерен развой и интензивно се приготвя да пусне 2-нм линии. Според неофициални източници, че компанията скоро ще стартира да поставя основите на 1- нм софтуерен развой.

Най-големият производител на чипове по контракт в света влага във заводи в Европа, по-специално Германия, и Съединени американски щати, само че макар геополитическото напрежение в Азиатско-тихоокеанския район, TSMC продължава да построява авангардни уреди и в родината си Тайван.
още по темата
TSMC към този момент възнамерява създаване на цех с опция за 1-нм произвеждане на чипове в Chiayi Science Park – компанията е окуражена да резервира господството си на международния пазар, заяви тайванското издание United Daily News.

Ръководството на TSMC е изпратило предложение до градските управляващи за създаване на обект с повърхност от 100 хектара – той ще бъде разграничен 40/60 сред заводи за произвеждане на опаковки и на чипове по 1-нм стандарт, което ще даде съществено преимущество на компанията пред съперниците.

Инвестициите на TSMC в 1-нм технология възлизат на повече от 1 трилион тайвански $ (32 милиарда щатски долара). През декември компанията разкри пътна карта, която демонстрира желанието ѝ да стартира произвеждане на 1-нм чипове до края на десетилетието. В композиция с 3D хетерогенна интеграция, TSMC ще може да създава процесори с повече от 1 трилион транзистора на чип.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР