Цивилното население не трябва да страда от офанзивитеГражданите на Херсонска

...
Цивилното население не трябва да страда от офанзивитеГражданите на Херсонска
Коментари Харесай

Путин: Жителите на Херсон трябва да бъдат изведени

Цивилното население не би трябвало да страда от офанзивите
Гражданите на Херсонска област в окупираната Южна Украйна " би трябвало да бъдат изведени " от " рисковите " бойни зони, сподели съветският президент Владимир Путин в петък, на фона на продължаващата украинска контраатака там, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Тези, които сега живеят в Херсон, би трябвало да бъдат държани надалеч от най-опасните бойни зони “, сподели Владимир Путин по време на къса гала на Червения площад в Москва за отбелязване на Деня на съветското национално единение.

„ Цивилното население не би трябвало да страда от бомбардировките вследствие на атака, контранастъпление и други ограничения “, добави той по време на диалог с съветски доброволци, сражаващи се в региона на Херсон, украинска територия, за която Москва претендира от края на септември, показва организацията.

Руските окупационни управляващи в Херсон оповестиха във вторник, че са почнали разселването на " до 70 000 души ", които сега са на левия бряг на река Днепър. Миналата седмица съветските окупационни сили показаха, че 70 000 цивилни са напуснали домовете си, ситуирани на запад на десния бряг на реката и по-близо до фронтовата линия.

" Повече от 5000 " цивилни са напускали домовете си " всеки ден ", откогато евакуациите бяха обновени във вторник в региона на Херсон, заяви съветското министерство на защитата в петък.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР