Цивилните в Сирия бягат от атаките срещу контолирани от бунтовниците

...
Цивилните в Сирия бягат от атаките срещу контолирани от бунтовниците
Коментари Харесай

ООН: Дамаск и джихадистите използват цивилните като пешки

Цивилните в Сирия бягат от офанзивите против контолирани от бунтовниците градове в южна Сирия и са употребявани като „ пешки “, съобщи висшият комисар по правата на индивида в Организация на обединените нации Зейд Раад ал-Хюсеин по отношение на недоволствата, че на следените от държавните войски Граничен контролно-пропусквателен пункт се събират такси, съобщи БГНЕС.
С помощта на Русия армията на сирийския президент Башар Асад безусловно изора провинция Дараа за повече от седмица с въздушни удари, ракетен обстрел и бомби-варели. Бомбардирането към този момент е предиздвикало над 66 000 души да изоставен домовете си и да търсят сигурност, оповестиха от Организация на обединените нации, до момента в който други се крият по мазетата си в изчакване на привършване на нападенията.
Зейд Раад Ал Хюсеин предизвести в изказване за " сериозния риск, че засилените сражения ще доведат до блокирането на доста цивилни ".
Той сподели, че доста от тях рискуват да бъдат заклещени сред проправителствени сили от една страна и въоръжени опозиционни групи и джихадисти от „ Ислямска страна “ от другата.
Комисарят осъди по какъв начин " жителите в Сирия не престават да бъдат употребявани като пешки “ от другите страни в спора.
Зейд сподели, че в кабинета му са получени информации, че " през ​​последните няколко дни на някои държавни контролно-пропускателни пунктове в югоизточните и западните елементи на Дараа цивилни жители са били допускани до следени от страната региони на провинцията в град Дараа и в губернаторството Ас Суайда единствено против възнаграждение ".
От друга страна има и информации, че джихадистите блокират цивилните и не им разрешават да напущат следените от тях региони в западните елементи на Дараа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР