Цивилните жители в обсадените градове в Украйна имат спешна нужда

...
Цивилните жители в обсадените градове в Украйна имат спешна нужда
Коментари Харесай

Цивилните жители в обсадените украински градове могат да умрат от глад

Цивилните поданици в обсадените градове в Украйна имат незабавна потребност от филантропична помощ, в противоположен случай ще умрат от апетит. Това се споделя в известие на Световната продоволствена стратегия (WFP), профилирана организация на Организация на обединените нации за битка с глада в света, представено от Укринформ.

По данни на Организация на обединените нации 1,4 милиона украинци към този момент са получили някакъв тип помощ от организацията. До края на април тя би трябвало да обхване 2,3 милиона души, само че за това е належащо да се стигне до Мариупол, където над 100 хиляди души изнемогват без храна, вода и енергийни запаси.

Ситуацията се усложнява и от обстоятелството, че най-малко 7 милиона украинци са избягали от домовете си навътре в страната, а това е довело до влошавате на доставките на храна. Поне 60% от тях няма да могат да си обезпечат храна, счита Организацията.

„ Призоваваме двете страни да ни обезпечат достъп до хората в обсадените градове. Едно е хората да бъдат унищожени, друго е да умрат от апетит “, прикани изпълнителният шеф на Програмата Дейвид Бийзли, предава БГНЕС.

Според кмета на Мариупол най-малко 20 000 цивилни са починали в града от началото на войната.

13 съветски мобилни крематориума са били видяни в Мариупол за разчистване на улиците от телата на мъртви поданици, оповестяват локалните управляващи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР