Цивилните жертви на руската агресия срещу Украйна вече са хиляди.

...
Цивилните жертви на руската агресия срещу Украйна вече са хиляди.
Коментари Харесай

Юра: Ето как руснаците убиха баща ми пред мене

Цивилните жертви на съветската експанзия против Украйна към този момент са хиляди. Никой не знае тъкмо какъв брой. Следва роман на телевизия " Настояшчее время " за това по какъв начин съветски бойци покрай Киев са умъртвили бащата на украински младеж пред очите му, а самият юноша се е разминал със гибелта по знамение.

Днес Алла и тримата й сина са в сигурност, във краткотраен заслон, надалеч от родната Буча (градче покрай Киев, сцена на яростни сражения - б.р.).

В логиката на психиката има термин, наименуван травматични мемоари. За тях се предлага да се приказва единствено със експерти, с цел да не наранят наново потърпевшия. Алла взема решение да наруши това предписание и моли най-малкия си наследник, деветокласника Юра, да опише по какъв начин татко му е умрял в Буча.



В този ден ученикът и татко му взели колела и отишли за филантропична помощ. Жителите на Буча чули, че руснаците стрелят по цивилни, само че не подозирали, че на пътя ще има съветски контролно-пропускателен пункт.

Един боец ги спрял.

„ Татко отговори, че отиваме за филантропична помощ. Вдигнахме ръце. Татко сподели, че нямаме оръжие и се обърна към мен с вдигнати ръце. Той (войникът) с прицелване стреля в сърцето му, два патрона. Татко пада с зов " Ах! " –, спомня си Юра.

Идва ред на самия младеж. Той има шанс: патроните улучват ръката му. Но ужасът не свършва дотук.

" Бях с качулка. Когато паднах, якето се плъзна малко нагоре. И имаше малко пространство сред качулката и главата ", споделя Юра. " Той се прицели и стреля в главата ми, само че патронът улучи качулката. И още един изстрел имаше, само че към този момент в татко ми – последният ".

Младежът няколко минути не може да разбере дали е жив или мъртъв.

По-късно фамилията съумяло да вземе тялото на убития и да го откара с каруца у дома. Преди Руслан да бъде завит в килим и заровен, вдовицата му е направила всичко, което фамилната лекарка ѝ споделила:

" Тя ме посоветва да сложа паспорта му върху тялото. Да снима видео, да снимам всичко оптимално, с цел да има доказателства ".

Последвала незабавна евакуация от окупираната територия. Синовете на схващат за какво майката желае да направи историята с гибелта на техния татко обществена.

" Той питаше: " Мамо, нужно ли ни е това, за какво ни е това? Може би, не трябва да го разгласяваме? " Аз му споделям: " Синко, това е, с цел да предотвратим такива обстановки и с цел да предупредим другите хора. Просто да го оставим по този начин не трябва ", уверена е Алла, вдицата на Руслан.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР