Цивилни, изправени пред бомби, хиляди са принудени да бягат и

...
Цивилни, изправени пред бомби, хиляди са принудени да бягат и
Коментари Харесай

Хуманитарните групи бият тревога за ескалиращото насилие в ДР Конго

Цивилни, изправени пред бомби, хиляди са принудени да бягат и изгубени деца – филантропичните организации още веднъж бият паника за въздействието на ескалиращото принуждение в източната част на Демократична република Конго, където има нови боеве избухна в четвъртък.

Сблъсъците сред бунтовниците от M23 и проправителствените сили, които не престават повече от две години, се ускориха изключително в провинция Северно Киву.

През последните седмици „ повишаването на цивилните жертви и потреблението на тежки оръжия в обитаемоте региони, в това число в лагерите за разселени хора, са тревожни “, се споделя в изказване на Международния конгрес на Неправителствени организации в ДРК.

Боевете провокираха всеобщо разселване към няколко региона, изостряйки уязвимостта на принудените да бягат и приемащите общности, предизвести изданието.

„ Ситуацията изисква незабавни дейности за отбрана на цивилните и обезпечаване на филантропичен достъп “, добави Форумът, който съставлява повече от 120 интернационалните Неправителствени организации, работещи в ДРК.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР