Цивилизованият бизнес търси начин на функциониране, който щади околната среда.

...
Цивилизованият бизнес търси начин на функциониране, който щади околната среда.
Коментари Харесай

Може ли България да бъде страна без тютюнев дим и колко опасни са фасовете?

Цивилизованият бизнес търси метод на действие, който щади околната среда. Зад понятието стабилно развиване се крие метод на бизнес мислене, който трансформира цялостната среда към нас.

Какво е да си виновен и резистентен в промишленост, която се занимава с комерсиализация на тютюневи произведения? Отговора на този въпрос потърсихме от специалиста Диляна Якова - управител " Устойчиво развиване " във Philip Morris Bulgaria.

" Всеки бизнес се опива да бъде резистентен. Да приказва за това по какъв начин ще реализира по-добри обществени и екологични въздействия. Тютюневата промишленост не изостава. Philip Morris International повече от 10 години влага големи средства и запаси в създаването на други възможности на обичайните тютюневи произведения. Компанията е вложила над 9 милиарда $, с цел да можем да пуснем на пазара бездимните други възможности, които са по-добрата опция за нашите пълнолетни консуматори ", разяснява тя в предаването " Money.bg ".

По думите ѝ трансформацията на компанията е всеобхватна - в метода на мислене и в осъществяването на бизнес интервенциите.

" Ние сме единствената интернационална тютюнева компания, която се е заела с това да реализира бездимно бъдеще. До 2025 година нашето продуктова портфолио би трябвало да включва главно бездимни артикули - последователно да се откажем от цигарите. Да успеем да стигнем до 100 пазара, в случай че актуалните в световен аспект са малко над 70 ", сподели още Якова пред Bulgaria ON AIR.

От към този момент 5 година у нас участват бездимните артикули на Philip Morris, само че 40% от българското население пуши стандартни цигари. А дали ще станем страна без тютюнев пушек - " зависи от политиките и нормотворците ".

" Не зависи единствено от продуктовата регулация, само че и от фискалната. В Народното събрание се разиграват бурни диспути във връзка с акцизите на всички тютюневи произведения. Доста необяснимо за нас служебното държавно управление предлага акцизът на бездимните тютюневи произведения да се вдигне неколкократно повече спрямо очевидно потвърдените нездравословни стандартни цигари ", акцентира Якова.

От компанията са си сложили за цел да минимизират нездравословните въздействия от техния артикул върху природата. По думите на Диляна Якова, на световно равнище, само че и у нас, Philip Morris има добре разрастваща се акция - " Промени картинката ", която осведоми обществото и концентрира казуса върху замърсяването с фасове.

Тя цитира проучване на Европейска комисия, което сочи фасовете като замърсител номер 1 на европейските плажове. А казусът идва от това, че цигареният филтър е изработен от целулозен ацетат, който не дават отговор на условията за биоразградимост. Разграждането му може да отнеме до 15 години.

" Вече от година и половина развиваме тази наша акция и имаме превъзходен план със студенти от НАТФИЗ, които направиха 30-секундни видеа. Провокативни са и засягат разнообразни аспекти от казуса. Имаме колаборация с няколко неправителствени организации. Надяваме се след 5 година да реализираме същинска смяна на картинката ", съобщи още Якова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР