Циципас шокира Федерер за първи 1/4-финал в МелбърнПоставеният под №14

...
Циципас шокира Федерер за първи 1/4-финал в МелбърнПоставеният под №14
Коментари Харесай

Циципас шокира Федерер за първи 1/4-финал в Мелбърн

Циципас шокира Федерер за първи 1/4-финал в Мелбърн
Поставеният под №14 Стефанос Циципас сервира огромната изненада досега на "Аустрелиън Оупън", откакто в профил първенеца от предходната година Роджър Федерер. Двамата изиграха извънредно равносилен мач, който приключи след 6-7(11), 7-6(3), 7-5, 7-6(5). Гъркът беше пределно съсредоточен по време на цялата среща и не позволи нито един пробив за близо 4 часа игра.

Първите два сета протекоха по еднакъв метод и бяха решени след тайбрек. В първия Федерер се оказа малко по-концентриран и го затвори след 13-11. Вторият сет, обратно на упованията, Циципас не се разколеба, а продължи да играе нападателно и напористо. Това му оказа помощ във втория тайбрек, който той завоюва със 7-3.

В третия сет най-накрая видяхме пробив и той пристигна в последния вероятен миг на сметката на Циципас. Така той обърна мача в своя изгода и провокира Федерер да покаже най-хубавото от себе си. Това обаче докара до следващ тайбрек, в който 20-годишният Циципас още веднъж показва непреклонност и затвори сета, а с това и мача.

Това беше първи дуел сред двамата тенисисти, а с успеха гъркът се класира и за първия си 1/4-финал на шампионат от огромния шлем. Следващият му конкурент е испанецът Роберто Баутиста Агут. И двамата са бъдещи участници на Sofia Open 2019. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР