Цитонамазката е едно от изследванията в урогениталната сфера. Тя е

...
Цитонамазката е едно от изследванията в урогениталната сфера. Тя е
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за цитонамазката

Цитонамазката е едно от проучванията в урогениталната сфера. Тя е един от най-често срещаните способи за разбор в актуалната медицина. С нейна помощ е допустимо да се разпознават освен елементарни възпаления, само че и да се предотврати рак. Въпреки надеждността и достъпността на метода, не всички дами схващат нуждата от постоянни проби и прегледи.
Какво значи анализът от цитонамазка при дами
Всяка жена, най-малко един път в живота си, би трябвало да посещава гинеколог и да е минала процедурата цитонамазка.
При този способ се взема секрет от микрофлората и може да се открият инфекции. Цитонамазката се прави от стените на шийката на матката, влагалището и цервикалния канал. В лаборатория се прави микроскопично проучване на клетките от биологичен материал. Такъв разбор, демонстрира положението на епителни кафези в матката и вагината. Помага да се открият патогенни микроорганизми, както и да се открият заболяванията, излъчени полово. Препоръчително е, да се прави цитонамазка, един път годишно, даже в случай че няма забележима причина за паника. Смята се, че доста инфекции живеят за дълго време, без да причинят никакви признаци.
Кога е наложително проучване с цитонамазка
При чувство на дискомфорт, съпроводен от сърбеж, извънредно освобождение на тайни, неочаквана болежка или и парене в региона на гениталиите. Във всички тези случай цитонамазката е наложително проучване.
Такива признаци са знак за съществуване на заболяване. Освен това е целесъобразно изследване на биоматериал. Той може да откри съществуване на зараза, излъчена по сексуален път.
Гинекологът предписва тест за цитонамазка и на дами, планиращи бременност, подготовка за IVF или друго изкуствено осеменяване. На дами, които чакат бебе, се прави теста три пъти през целия интервал, защото инфекциите се предават, могат да усложнят раждането или да предизвикат импровизиран аборт.
Видове проби за цитонамазка
В гинекологията има няколко типа разбор на цитонамазка, според от типа на проучването.
Най-честият е обща цитонамазка. С него може да се дефинира положението на епителните кафези и да се открият болести, породени от микроорганизми патогенни.
Другото проучване е бактериоскопско проучване. С него се диагностицират и някои заболявания - гонорея, трихомониаза. Такива са излъчени по сексуален път.
По време на разбора се регистрира броя друго оцветени микроорганизми. Те дефинират формата на бактериите, размера и местоположението им.
В наши дни, най-надеждният метод за диагностициране на скрити инфекции е, посредством цитонамазка.
Предимствата на метода са:
- висока акуратност при установяване на причинителя на инфекцията;
- дарба да се дефинира наличието на вирус;
- опцията за слагане на точна диагноза въз основа на една клетка микроорганизъм.
Не е мъчно да се интерпретира анализът на цитонамазка за латентни инфекции. Резултатът може да е позитивен или негативен. Независимо от това, декодирането на всеки разбор и назначението на лекуване се прави единствено доктор.
Цитонамазката е много надеждна диагностична процедура. С нея могат да открият най-сериозните болести в гениталната област, а цената на разбора е налична за всеки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР