Цитираната по-рано днес сума на брифинга на БСП – „водещо

...
Цитираната по-рано днес сума на брифинга на БСП – „водещо
Коментари Харесай

МФ: Допълнителните възнаграждения от 43 млн. лв. са разпределени на 12 215 служители за цялата 2018 година

Цитираната по-рано през днешния ден сума на брифинга на Българска социалистическа партия – „ водещо в този лист е Министерство на финансите, където са раздадени съвсем 43 млн. лева “ – е редно да бъде придружена с уточнението, че сумата се разпределя на 12 215 чиновници за цялата 2018 година Това оповестиха от Министерството на финансите.

От ведомството показват, че в отговор на народния представител от Българска социалистическа партия Антон Кутев въпрос до министъра на финансите е предоставена информация за начислените и изплатени спомагателни хонорари за реализирани резултати (ДВПР) през 2018 година в Министерството на финансите и административните структури, чиито ръководители са второстепенни разпоредители с бюджет по бюджета на министерството.

От Министерството на финансите прецизират, че чиновниците им са: 571 щатни бройки; в Националната организация за приходите – 7 886 щатни бройки; в Агенция "Митници " – 3 362 щатни бройки; в Агенция за държавна финансова ревизия – 193 щатни бройки; в Държавна комисия по хазарта – 46 щатни бройки; в Изпълнителната организация "Одит на средствата от Европейския съюз " – 72 щатни бройки; в Агенция по публични поръчки – 85 щатни бройки. Общо: 12 215 щатни бройки.

От финансовото министерство разясняват, че ДВПР е изплащано четири пъти годишно – през април, юли и октомври за настоящата година и през януари – за миналата година; разноските за ДВПР не надвишават 30 на 100 от разноските за заплати, хонорари и наложителни осигурителни вноски по бюджетите на разпоредителите с бюджет; ДВПР са избрани въз основа на оценка на постигнатите резултати от главните структурни звена и обособените чиновници през изтекло календарно тримесечие; размерът на ДВПР на обособен чиновник не надвишава 80 на 100 от начислените му за съответната година съществени заплати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР