Цитати от учебника по биология за 9 клас предизвикаха бурни

...
Цитати от учебника по биология за 9 клас предизвикаха бурни
Коментари Харесай

Вижте скандалните гей текстове в учебника по биология за 9-и клас! /снимки/

Цитати от учебника по биология за 9 клас провокираха бурни реакции в обществото. В тях се показва, че е допустимо хората да имат полово увлечение към същия пол и да построяват трайни връзки с сътрудници от техния или от същия пол. Експерти разясниха случая в ефира на национална телевизия. Първа се изрече проф. Мария Шишиньова, която е началник по сформиране на учебника. "Изненадана съм от реакцията. Ако ще ми позволите ще кажа нещо – учебникът за 9 клас, който показвате, е приспособен за профилирано интензивно проучване на непознат език в учебните заведения. Той е формиран от две елементи – първата е учебника от 8 клас, а втората – част, планувана за всички в 9 клас ", съобщи тя. "Подобен тип тема влиза в последно време в образованието. През 95-та година да вземем за пример такива тематики не са поддържани в образователните стратегии. Променило се е развиването на човешкото общество и на знанията. Променили са се проблемите, които се появяват. До средата на 80-те години пък индивидът бе единственият жив организъм, който се учеше без полова система. Всички останали - животни и растения, се изучаваха с полови органи и кафези ", сподели още Шишиньова.
Проф. Тодор Танев от своя страна съобщи: "Разбира се, че има смущаващи неща. Някои хора се смущават повече, други – по никакъв начин. Не са идентични хората, по тази причина и разбирането е друго. През 80-те години гей церемониал нямаше. По тези въпроси не се говореше в медиите и в обществото. Ето за какво няма по какъв начин наличието в учебниците да стои по този начин, че учениците сами да се научват и да схващат нещата по собствен метод – постоянно погрешен, постоянно непълен. Не е добре и учениците да считат учебното заведение за нещо старомодно, консервативно и не в час ". "Още нещо е трябвало да бъде направено, само че е рано за него. Един учебник има и дидактично, и възпитателно наличие. Тези текстове е безусловно обективно и няма нищо нецензурно в него. Ако някой ги съди, той ще падне в съда. Те не могат да са наказани не тъй като имат хитри юристи, а тъй като споделят нещата такива, каквито са. Добре знаем, че природата е дала омерзение към другите и към това, което не е твоето. Въпросът е това да не служи за основа на пренебрежение и ненавист ", добави той.
Учителката по биология Антоанета Донева на собствен ред сподели: "Темата за половото обучение е деликатна. Аз не срещам никакви проблеми. Спорът по кое време и каква информация би трябвало да се дава на децата е нерешим, тъй като всеки родител, възпитател и психолог има свое мнение. Сексуалното ограмотяване стартира в ранна детска възраст. Децата имат естествена ученолюбивост по какъв начин се появяват на света. Аз приказвам свободно за това и съзнавам какво е актуалното общество и получавам позитивно отношение от учениците ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР