Цистерните с пропан-бутан от дерайлиралия в събота рано сутринта влак

...
Цистерните с пропан-бутан от дерайлиралия в събота рано сутринта влак
Коментари Харесай

Счупена стрелка е дерайлирала товарния влак на гара Пловдив, твърди превозвачът

Цистерните с пропан-бутан от дерайлиралия в събота рано сутринта трен на Централна гара Пловдив са изтеглени късно нощес, а двата локомотива са изправени, заяви шефът на ОДП Пловдив старши комисар Атанас Илков. На гарата сега са единствено локомотивите.

Движението по жп линията Пловдив – Карлово е възобновено. Днес ще бъдат отстранени вредите по релсовия път и ще продължат огледите на проверяващите.

Късно нощес от фирмата-превозвач оповестиха, че счупена стрелка е повода за дерайлирането на композицията. На местопроизшествието следователите и движимостите лица намерили счупения език на стрелката, както и голям брой изчезнали скрепителни детайли, прецизират от " Булмаркет Рейл Карго ".

Двата локомотива и първите три вагона на трен на " Булмаркет Рейл Карго " с 2 локомотива и 25 вагона, пренасящи 1900 тона пропан-бутан дерайлираха в 4,15 сутринта в събота.

До края на деня ще бъдат изтеглени двата локомотива, които дерайлираха през вчерашния ден на Централна гара в Пловдив. Това съобщи за БНР генералният шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ Красимир Папукчийски. От нощес влаковете се движат по разписание.

Тече инспекция за теглително уравновесяване на локомотивите, което се организира под управлението на ръководителя на комисията по следствието на случая.

В момента се смъкват данните от черната кутия на машината.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР