Цистерна с гориво е избухнала на Керченския мост в Крим

...
Цистерна с гориво е избухнала на Керченския мост в Крим
Коментари Харесай

Какво следва след инцидента на Керченския мост към Крим

Цистерна с гориво е избухнала на Керченския мост в Крим рано сутринта в събота, 8 октомври. Информацията е на съветската държавна медия РИА, представена от СНН и фрагменти в обществените медии.

Според фотоси част от пътното платно на транспортното средство и железопътния мост са паднали във водите под него. Виждат се пламъци, горящи от железопътни вагони от горната страна .



Не е ясно какво е провокирало детонацията.

Цистерната е на дългия 19 километра (11 мили) Керченски мост. Това е най-дългият в Европа и стратегически значим мост, който свързва Краснодарския завършек на Русия с анексирания от Русия Кримски полуостров.

Според съветника на ръководителя на съветската администрация на Крим Олег Крюнчков пожарът се потушава и " корабните арки на моста не са развалени ". Това той заяви с обява в Telegram.

През Керченския мост може да преминат по 40 000 автомобила на ден и 14 милиона пасажери и 13 милиона тона товари годишно . Това бе оповестено от държавната осведомителна организация РИА Новости при отварянето на моста през 2018 година

По информация английския ежедневник The Guardian , който цитира Руската осведомителна работа ТАСС цитират и чиновник, назначен от Москва, съгласно който в една от секциите на моста гори вагон-цистерна с гориво. " Транспортните арки не са наранени. Рано е да се приказва за аргументи и последици. Работи се по потушаването на пожара. ".

Видеозапис от мястото на случая демонстрира, че няколко железопътни вагона горят по дължината на влака. Те са най-малко половин дузина (около 6), а влакът стои имобилен на моста .

Малко по-късно бе обявено, че вследствие на гърмежа придвижването е прекратено. От фотосите, оповестени в обществените мрежи, проличава че едното платно за автомобилно придвижване е изцяло разрушено, а второто отчасти . Движението на коли не е допустимо.

Часове след първичната информация Кримската администрация удостоверява, че придвижването по моста е прекратено.

Руските медии пишат, че не може да се каже по кое време мостът още веднъж ще бъде приложим.

Съветникът на президента на Украйна Михаил Подоляк е сбит: " Крим, мост, начало " , гласи постът му в туитър. После добавя, че всички нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко откраднато върнато на Украйна и " всичко окупирано от Русия би трябвало да бъде освободено. Информацията е от Facebook.

Секретарят на Съвета по национална сигурност Алексей Данилов разяснява случая с подигравателен пост във фейсбук - " Добро утро, Украйна ", а под него вървят фрагменти от опустошения мост на фона на записа на Мерилин Монро, която поздравява президента Кенеди за рождения му ден.

Само преди ден президентът на Русия Владимир Путин означи своя 70-годишен празник .

В Русия към този момент е почнало следствие на случая и е формирано наказателно произвеждане, заяви " Интерфакс ". По предписание на президента Владимир Путин е образувана държавна комисия, която да проверява случая, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Железопътният сектор на Керченското оборудване е част от двойка успоредни мостове, които пресичат Керченския проток, свързващ Краснодар в Русия и Крим. Той беше издигнат от Русия след нахлуването и анексирането на Крим през 2014 година Мостът е дълъг към 12 благи (19 км) . Пътният сектор беше открит от съветския президент Владимир Путин през 2018 година, а железопътният мост беше открит две години по-късно.

Това е част от последното развиване на бойните дейности, при които Москва отстъпва в Източна и в Южна Украйна.

По време на деветмесечната война в Украйна Русия месеци наред приемаше, че Крим - в това число Керченския мост - е отвън способността на украинските сили да нанесат удар . В последните два месеца поредност от детонации удариха обекти в Крим, в това число военноморската военновъздушна база Саки, на фона на възходящата убеденост в Киев, че може да си върне Крим.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР