Цистерна с гориво е избухнала на Керченския мост в Крим

...
Цистерна с гориво е избухнала на Керченския мост в Крим
Коментари Харесай

Цистерна с гориво гори на Керченския мост

Цистерна с гориво е избухнала на Керченския мост в Крим рано сутринта в събота, 8 октомври. Информацията е на съветската държавна медия РИА, представена от СНН и фрагменти в обществените медии.

Според фотоси част от пътното платно на транспортното средство и железопътния мост са паднали във водите под него. Виждат се пламъци, горящи от железопътни вагони от горната страна
 Би Би Си: Експлозии в окупираните територии на Украйна
Би Би Си: Експлозии в окупираните територии на Украйна

Няма публично удостоверение

Не е ясно какво е провокирало детонацията.

Цистерната беше на дългия 19 километра (11 мили) Керченски мост. Това е най-дългият в Европа и стратегически значим мост, който свързва Краснодарския завършек на Русия с анексирания от Русия Кримски полуостров. 
 Зеленски: Путин приготвя руснаците за нуклеарна война
Зеленски: Путин приготвя руснаците за нуклеарна война

Окупацията на атомната централа в Запорожие демонстрира проектите на Кремъл

Според съветника на ръководителя на съветската администрация на Крим Олег Крюнчков пожарът се потушава и " корабните арки на моста не са развалени ". Това той заяви с обява в Telegram.

През Керченския мост може да преминат по 40 000 автомобила на ден и 14 милиона пасажери и 13 милиона тона товари годишно . Това бе оповестено от държавната осведомителна организация РИА Новости при отварянето на моста през 2018 година

По информация английския ежедневник The Guardian , който цитира Руската осведомителна работа ТАСС цитират и чиновник, назначен от Москва, съгласно който в една от секциите на моста гори вагон-цистерна с гориво. " Транспортните арки не са наранени. Рано е да се приказва за аргументи и последици. Работи се по потушаването на пожара. ".

Видеозапис от мястото на случая демонстрира, че няколко железопътни вагона горят по дължината на влака. Те са най-малко половин дузина (около 6), а влакът стои имобилен на моста.

Железопътният сектор е част от двойка успоредни мостове, които пресичат Керченския проток, свързващ Краснодар в Русия и Крим. Той беше издигнат от Русия след нахлуването и анексирането на Крим през 2014 година Мостът е дълъг към 12 благи (19 км). Пътният сектор беше открит от съветския президент Владимир Путин през 2018 година, а железопътният мост беше открит две години по-късно.

Това е част от последното развиване на бойните дейности, при които Москва отстъпва в Източна и в Южна Украйна.

По време на деветмесечната война в Украйна Русия месеци наред приемаше, че Крим - в това число Керченския мост - е отвън способността на украинските сили да нанесат удар. В последните два месеца поредност от детонации удариха обекти в Крим, в това число военноморската военновъздушна база Саки, на фона на възходящата убеденост в Киев, че може да си върне Крим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР