Цистерна е разляла над 8 тона масло в София по

...
Цистерна е разляла над 8 тона масло в София по
Коментари Харесай

Цистерна разля над осем тона масло в София на Сточна гара


Цистерна е разляла над 8 тона масло в София по ул. “Първа Българска армия”, ул. “Резбарска”, Сточна гара и бул. “Данаил Николаев” до надлеза на “Подуяне”. По тези улици остава затруднено придвижването.

Това заяви в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От пресцентъра на Столична община настояват, че казусът към този миг е овладян.

Цяла нощ е работило спешното звено на пожарната и са се справили с разлетия теч. Възстановено е все още придвижването, само че единствено за транспортните средства на градския превоз. За началото на деня регионът ще бъде отцепен за леки коли, с цел да може да се почисти маслото.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която е на място, разяснява случая в предаването “Преди всички “ по стратегия “Хоризонт “:

“След като получихме сигнала за случая незабавно организирахме затваряне на улиците, по които беше разлято маслото. Имаше няколко леки ПТП-та. преди този момент и стартира обработката. Над 50 индивида с нашето спешно звено с шеф Краси Димитров, сътрудниците от Столичната пожарна, три екипа на пожарната работиха и съумяха рано тази заран да освободят за придвижване ул. “Резбарска “ и кръстовището на Сточна гара. Остава затворено единствено дясното платно посока “Подуяне “ по ул. “Ген. Данаил Николаев “ и чакам до половин час да бъде пуснато придвижването по две ленти и на това платно. В момента работят екипи на почистващите компании, с цел да може да обезопасят придвижването “.

Пред БНР Фандъкова прикани водачите да карат с нараснало внимание:

"Трябва да знаят водачите да карат деликатно, защото пясъка, с който обезопасявахме през цялата нощ остава на място, с цел да може да свърши работа. Той ще бъде събран в границите на деня, а през нощта ще затворим улиците, с цел да измием, тъй че през целия ден придвижването ще бъде пуснато, само че би трябвало да карат деликатно ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР