Циркумцизията, позната още като обрязване или пластика на препуциума, е

...
Циркумцизията, позната още като обрязване или пластика на препуциума, е
Коментари Харесай

10 ползи от обрязване на пениса

Циркумцизията, позната още като обрязване или пластика на препуциума, е хирургично премахване на препуциума (края на кожата, покриваща пениса, която може леко да се движи като покрива и разкрива глава на члена).

Много необрязани представители на мощния пол са си задавали въпроса дали в случай че това не беше по този начин, биха имали друг полов живот. По-конкретно техните мисли са ориентирани към това дали обрязването понижава чувствителността и цялостното чувство на пениса. Въпросите им постоянно са свързани с сигурността на тази процедура, рисковете и здравословните изгоди от нея. Като начало ще се опитаме да разгледаме връзката с интимния живот на мъжете, които са се подложили на интервенцията. Ето кои са десетте прерогативи за мъжа и за половата му партньорка при осъществяване на циркумцизия, съгласно Hillclinic:

1. Удължаване на половия акт

2. Намаляване на риска от бактериални инфекции

3. Намаляване на риска от предаване на HPV вирус (папилома вирус)

4. Намаляване на риска от предаване на HIV вирус (СПИН)

5. Лесно поддържане на по-добра хигиена

6. Постигане на отлична хармония

7. Намаляване на риска от проблеми с фимоза при заболели от диабет мъже

8. Намаляване на риска от развиване на рак на шийката на матката при половата партньорка

9. Намаляване на риска от генитален херпес

10. Намаляване на риска от развиване на рак на пениса

Обрязването е една превантивна здравословна мярка, която набира все по-голяма известност. Трябва да се означи обаче и фактът, че това напълно не е безвредна процедура и сама по себе си крие редица опасности при самото ѝ осъществяване, написа blogzdrave.com. Трябва да се знае, че обрязването в преклонна възраст не е целесъобразно заради обстоятелството, че кръвоносните съдове и нервните окончания са изцяло завършени и вършат зарастването много по-сложно. Специалистите поучават да се съблюдава по-висока хигиена, вместо да се прибягва до рискови решения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР