Циркулиращите в публичното пространство документи за промяна на границите са

...
Циркулиращите в публичното пространство документи за промяна на границите са
Коментари Харесай

Турция призова да не се поставя под въпрос териториалната цялост на Босна и Херцеговина

Циркулиращите в общественото пространство документи за смяна на границите са „ доста рискови “ и Балканите, и за Европа, предизвести турският външен министър.
Чавушоглу изрази дълбока угриженост по отношение на документ, поставящ под въпрос териториалната целокупност на. Той направи това изявление по време на взаимна конференция с босненския външен министър Бисера Туркович в Сараево.
Всеки документ, който слага под въпрос териториалната целокупност на Босна и Херцеговина, е " доста рисков " както за Балканите, по този начин и за останалата част от Европа, акцентира Чавушоглу, представен от Анадолската организация.
 Чавушоглу: Разделянето на Западните Балкани и Турция като претенденти за Евросъюза не е вярно Чавушоглу: Разделянето на Западните Балкани и Турция като претенденти за Евросъюза не е вярно
" Разделянето на Западните Балкани и Турция, която бива пренебрегната като страна претендент за участие в Европейски Съюз, не е вярно ". Това съобщи въ...
" Документ, който не е подсилен от никого, не би трябвало да се разпространява. От самото начало Турция изрично поддържа политическото единение и териториалната целокупност на Босна и Херцеговина и ще продължи да го прави и в бъдеще ", сподели министърът.
Според информацията, неотдавна в Брюксел бе изпратен нон-пейпър от словенския министър председател Янез Янша, който обрисува проекта за смяна на границите на Западните Балкани. Словенското държавно управление отхвърли изказванията.
Босненският външен министър Туркович акцентира градивната и стабилизираща роля на Турция на Балканите, която освен поддържа териториалната целокупност на Босна и Херцеговина, само че и участието на страната в Европейския съюз.
Тя съобщи, че постоянните връзки с Турция ще укрепят Босна и Херцеговина, което е в полза на всички жители, и добави, че Турция е най-важният съдружник, подкрепящ присъединението на Босна и Херцеговина към НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР