Циркаднит ритми управляват живота на всички живи същества на планетата

...
Циркаднит ритми управляват живота на всички живи същества на планетата
Коментари Харесай

Успешното Отслабване Не Се Определя От Калориите! Израелските Учени Разкриха: Само В Този Час На Деня Можете Да Ядете Всичко!

Циркаднит ритми ръководят живота на всички живи същества на планетата – от бактериите и мухите до индивида. Те контролират времето за сън, интензивност, хранене и матаболизма. Именно поради тях организмът на човек се приготвя за хранене през избрани интервали на време. Ако се храним погрешно то метаболизмът се нарушава и в организма стартира интензивно струпване на мазнини и ненужно тегло. Ето за какво храненето в непохдощо време е причина за затлъстяване и дибает.

Авторите на проучването са открили, че най-оптималното време за приемане на храна е 4 часа след изгрева на слънцето. Именно в този миг скоростта на изгаряне на захар и мазнини в организма е оптималната.

Авторите на проучването са следили циркадните промени в митохондриите, които са като " елекростанции " на нашите кафези. Тези промени са вляели на пиковите индикатори на равнището на сила в клетките, регулиращи цикъла ден – нощ. Били са разпознати и преброени стотици митохондриални белтъчини и било открито, че 40% от тях доближават своя енергиен пик един път в ден.

Това е разрешило да бъде открито, че организмът се оправя най-ефикасно с храната 4 часа след изгрева на слънцето, което прави това време идеално за плътна закуска или ранен обяд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР