Ципът е патентован през 1851 година от Илайъс Хол, който

...
Ципът е патентован през 1851 година от Илайъс Хол, който
Коментари Харесай

Ако пише YKK на ципа ви, трябва да знаете това

Ципът е патентован през 1851 година от Илайъс Хол, който е изобретил преди този момент шевната машина. Може би заради тази причина той въобще не създава своя патент.

И 42 години по-късно Уиткомб Джъдсън, също откривател, усъвършенства патента на Хол, прави го по-сложен и по този начин се родил актуалният цип през 1913 година. После стартират всякакви доизкусурявания, за циповете да стават с повече детайли на единица повърхност, тъй като първите ципове били малко едрички.

Тази история е забавна, само че къде остана съкращението, някакъв код ли е, какво е? Може да не ви се има вяра, само че по едно време 90% от циповете идват от едно и също място - Япония и компанията „ Йошида Кабушики Каиша " (YKK).

Тя е основана през 1934 година, само че след войната японските ципопроизводители влагат такова старание, че създават 7 млн. ципа на ден, в 427 цвята, което си е вест, че има толкоз цветове въобще, в 109 дъщерни компании с близо 50 000 чиновници. Разбирате, че хората са произвели толкоз доста качествени ципове, че безусловно са наводнили конкуренцията.

Ето по какъв начин шансът да имате цип с надпис YKK е голям. Разбира се, конкуренция има. А най-голямата идва от Китай, които са твърдо решени да победят рано или късно. Забавното е че през днешния ден 80 % от всички ципове се вършат в Китай, само че във заводи на японската компания. Така че едно е несъмнено - ципът ви е азиатски. Разяснихме странния надпис на ципа ви. Сега е време да го закопчавате и да продължавате нататък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР