Цинизъм е да се катериш по труповете на трагично загиналите

...
Цинизъм е да се катериш по труповете на трагично загиналите
Коментари Харесай

АБВ видяха цинизъм в политизирането на катастрофата край Своге

Цинизъм е да се катериш по труповете на трагично починалите хора , вследствие от тежката злополука край Своге в събота , при която починаха 17 души, а 21 са ранени. Това разгласи водачът на АБВ Румен Петков на брифинг в централата на партията.

Задължително е проверяващите органи и институциите да създадат инспекция на осъществените нарушавания на лидера на рейса, положението на пътната настилката и положението на транспортното средство, като резултат от установени нарушавания. Трябва да се извърви пътят до дъно , прикани шефът на АБВ.

От АБВ упорстват да се създадат цялостни инспекции на пътните уреди строени преди години от специалистите по пътна сигурност и Агенция " Пътна инфраструктура ".

Никой не изключва изключителни парламентарни избори , сподели още Румен Петков.

 Борисов се закани - без прошка за отговорните за нещастието край Своге
Борисов се закани - без прошка за отговорните за нещастието край Своге

Призова и опозицията да изчака да завърши инспекцията кой и къде е виновността за пътя-убиец

Македонското население е с българско национално съзнание . От АБВ упорстват и да се извърши действителното наличие за разбирането на общата ни история , да се одобри обстоятелствата за нашата модерна различност и да се осъществя разбирането, че сме най-близките региони.

Азбукарите желаят и Интердисциплинарна комисия отсега нататък да се произнася в противоречивите въпроси сред двете страни в исторически проект . Това сподели създателят на АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов на брифинг в централата на партията, отдаден на взаимоотношенията сред България и Македония.

Президентът Първанов даде да се разбере, че общото сред българското и македонското население е в единното национално съзнание сред двата народа.

Не бива да се пояснява опит да се внуши каквото и да било на хората от Македония, само че ние би трябвало да приемем тяхната различност , до момента в който противоположното би било неясно. Нека си се дефинират както изискат , разясни той.

Първанов напомни, че през месец август е доста настояща тематиката за българо-македонските връзки . Той изясни, че в границите на месеца е припламнала бурна полемика, само че от АБВ предполагали подобен процес на двустранния разговор и спор, изключително от коментара на премиера на Македония Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско и всеки един българин, който изиска би могъл да го празнува.

Той означи още, че социалистическият водач Корнелия Нинова яростно е призовала премиера Бойко Борисов да каже самата истина , само че по думите на Първанов самата тя не я е споделила с същинското и име .

Не разбрах каква е българската публична позиция и нашата цел е ние да предложим собствен прочит, версия и визия за македонската политика на България , посочи Първанов.

 Румен Радев не чул опрощение от Заев
Румен Радев не чул опрощение от Заев

Президентът желае държавна реакция за присвояването на Илинденското въстание

Той напомни още, че Заев е пренебрегнал българите при изброяването на българските участниците във въстанието , което по думите му ясно и тъкмо е посочил доста ясно новата си линия и философия, като предложи името Илинденска за Македония.

" Името не мине, тъй като срещу бяха гърците и отхвърлиха Македония за разбирането на античния темперамент на тяхната история ", сподели още той.

Първанов прикани както Българска академия на науките (БАН), по този начин и българското държавно управление да реагира на такива опити за деформиране на историята от страна на македонската страна.

Председателят на АБВ-младежи за София Пламена Заячка уточни, че Интердисциплинарна комисия е основана, в резултат на подписаният контракт за другарство , съдействие и добросъседство сред България и Македония. По думите й не е ясно обаче къде се е събрала и какви решения е взела. Заячка увери, че от АБВ са пуснали тяхната позиция за името на Македония.

 Джамбазки отсече: Българска социалистическа партия да мълчат за Македония
Джамбазки отсече: Българска социалистическа партия да мълчат за Македония

Те незабавно привиждат игрища, бесилки и всеобщи изтезания. Може би, тъй като имат гузна съвест... и в дрешника си скелети на всеобщи изтезания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР