Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС, с най-бедното

...
Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС, с най-бедното
Коментари Харесай

Радев отново нападна правителството: Било `цинично`, че търсят алтернативи на руския газ |

" Цинично е в енергийно най-бедната страна в Европейски Съюз, с най-бедното население да кажеш " ще намерим друго решение, ще плащаме по-скъпо. " Някои хора могат да заплащат по-скъпо, други обаче са на ръба и не могат да заплащат по-скъпо. Тези, които могат да си разрешат да заплащат по-скъпо и вземат решенията, би трябвало да мислят за тези, които не могат да си го разрешат. "

Това съобщи президентът Румен Радев по време на визитата си в Испания. С тези думи той още веднъж разкритикува държавното управление на Кирил Петков - този път, тъй като решило да търси други възможности на.

Вчера няколко пъти министър председателят Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и енергийният министър Александър Николов обявиха, че няма да се подадат на рекет, каквото съгласно тях е прекъсването на доставките на съветски газ поради отхвърли ни да плащаме в рубли. Тримата са безапелационни, че настояването нарушава контракта и че ще търсят други възможности на съветския газ, които обаче може да покачат цената за крайните консуматори. Същевременно енергийният министър съобщи, че се готви план за общоевропейска покупка на газ, който поради икономията от мащаба ще бъде няколко пъти по-евтин от съветския.

Радев не отговори изрично дали ще снеме доверието си от държавното управление, в случай че Народното събрание вземе решение за изпращане на военна помощ на Украйна. Щял да изчака дебатите в пленарна зала. На този стадий президентът нямало да привиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), тъй като " тематиките са доста ".

На въпрос дали държавното управление се оправя с рецесиите той отговори по този начин: " Това ще го покажат хората, които от ден на ден ги виждам на улицата. Трябва да се мисли повече за българите, които са в най-затруднено състояние в тези рецесии ".

Държавният глава разяснява днешното изказване на Кирил Петков, който свърза изпращането на оръжия за Украйна с Априлското въстание, като съпоставяне " надалеч от действителността ".

България и Испания

Президентът увери, че България и Испания имат отлични връзки и политически разговор с огромни благоприятни условия за съдействие.

" Това, от което можем да се учим и да си сътрудничим, е методът, по който Испания реализира своя зелен преход. Над 50% от енергетиката е от възобновими източници. У нас би трябвало да следваме и опита им в туризма - това е дестинация с целогодишен туризъм. Испания доста разчита на нас за доставка на зърнени храни, страната е в първо място в нашата листа ", сподели Раев.

Това е първото посещаване на български президент в страната от 1999 година насам.

Радев се срещна и с премиера Педро Санчес. По-късно той и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала от крал Фелипе VI и кралица Летисия в двореца " Сарсуела ". Утре президентът ще пилотира " Юрофайтър " - видът изтребители, които от февруари охраняват въздушното пространство на България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР