Цинично е българският футбол да се управлява от хора със

...
Цинично е българският футбол да се управлява от хора със
Коментари Харесай

Павел Колев: Цинично е футболът да се ръководи от хора със срината репутация

Цинично е българският футбол да се ръководи от хора със срината известност, съобщи изпълнителният шеф на " Левски " Павел Колев във " Facebook ". Според него е " висша форма на цинизъм " и клубовете да желаят обезщетения от БФС или страната в сегашния миг.

Преди дни той сподели, че футболният съюз и професионалната лига " да бъдат малко по-активни от един миг нататък в това да защитят икономическия интерес на клубовете ". ЦСКА обществено разгласи, че футболният съюз и страната би трябвало да компенсират клубовете, които са в тежко състояние поради прекъсването на мачовете.

Най-сложа е картината в " Левски ", който не може да разчита на доходи. БФС провежда среща в понеделник с представители на професионалната лига.

" Какво се случва във футболния живот у нас? Нищо. Няма професионална лига, няма профсъюз. Някакъв лекар по стопанска система на чекмеджето и парите в брой се изрича наляво и надясно от името на БФС и се вълнува повече кой му е сменил съдията за мача (вероятно засяга президента на " Славия " Венцислав Стефанов) във време, в което светът, какъвто го познаваме, се срутва. Хора, изгубили всевъзможен заем на доверие, и със срината известност пробват да ръководят футбола (и нямам поради Михаил Касабов) и да раздават морал, изричайки неистина след неистина. Това също е цинично ", написа Колев.

" А предизвикването пред нас е голямо. С пандемията ще се преборим, в случай че е рекъл Господ, само че това, което се задава след нея е ужасно за всички. Във всеки бизнес. И страната ще има потребност от нас ", прибавя Колев.

Той дава образци какво се случва във футболните клубове в Европа. Според него е належащо тематиката да се разисква поради " пристигналата към този момент тежка икономическа рецесия ". " Тя ще засегне всички. И в страните, където има съществени футболни институции и сериозна спортна публицистика, тази полемика се води. "

УЕФА отсрочи Евро 2020 за идната година, а ФИФА разисква промени в трансферния устав и интернационалния календар. " Да задаваш въпроси няма нищо неприятно. Ако не го правиш, няма да намериш отговори ", приключва Колев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР