Циклонът "Тошко Африкански" идва с влага от Тунис в България

...
Циклонът "Тошко Африкански" идва с влага от Тунис в България
Коментари Харесай

Тошко Африкански ни връхлита, валежите през следващите 3 дни - колкото цялата норма за февруари

Циклонът "Тошко Африкански " идва с влага от Тунис в България и ще причина превалявания в събота и неделя. Това разкри доцент Георги Рачев в ефира на Нова телевизия "Тошко Африкански " ще мине през Егейско море, а след това и през Черно море, и още веднъж на Североизток. Високото атмосферно налягане в Русия няма да го задържи дълго над Балканския полуостров, само че в събота следобяд в България стартира да вали, а в неделя преваляванията не престават до следобяд ", уточни още той. 
По думите му децата в Западна България ще се радват на най-малко 5-6 см сняг, а в същия регион като цяло преваляванията ще са 40-50 мм. "След като циклонът отмине, преваляванията ще спрат при започване на другата седмица, а към "Свети Валентин " още веднъж ще нахлуе леден въздух. На зимата й даваме финален късмет в околните 10 дни да се прояви, само че както се пошегува един мой другар, да не стане по този начин и Малък Сечко да е топъл. Както беше през декември и януари у нас. ", сподели климатологът.
"Валежите, които ще паднат през идващите 2-3 дни, ще покрият месечната норма за февруари ", предвижда доцент Георги Рачев.

Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР