Циклонът "Нефели" е вече и у нас. Над страната валежите

...
Циклонът "Нефели" е вече и у нас. Над страната валежите
Коментари Харесай

Интензивни валежи заливат цялата страна днес

Циклонът "Нефели " е към този момент и у нас. Над страната преваляванията през днешния ден ще продължат през целия ден, като най-интензивни се чака да бъдат в Централна, Югоизточна България и в планините.

Поради това над страната е разгласен код за рисково време. 11-те области, в които кодът е оранжев, се чакат от 40 до 65 литра на квадратен метър, осведоми Nova.

Ще бъде хладно, с по-ниски температури от нормалните за сезона – сред 20 и 25 в София.

По Черноморието ще е облачно със обилни превалявания най-вече съпроводени от гръмотевични стихии. Ще има краткотрайни разкъсвания на облачността, само че ситуацията по Южното крайбрежие остава комплицирана с оптимални температури 22-24 градуса както за морската вода, по този начин и за въздуха.

Над планините следва заоблачен и мъгляв ден, с спирания ще вали и ще гърми, по-значително в следобедните часове.

Обстановката в Гърция остава комплицирана. Проливните дъждове там не престават и през днешния ден.

Циклонът "Нефели " отнесе пътища и блокира курорти.

Критична остава ситуацията в северните елементи на страната. Най-засегнати са регионът на Халкидики и вторият ръкав Ситония.

Властите в Никити са поискали оповестяване на бедствено състояние. Цели коли и контейнери за отпадък са били отнесени от пороя.

Засегната е инфраструктурата на пристанището, разрушена е настилката на доста улици.



Тази заран и до обяд са вероятни и поройни наводнения в междинното горно течение на река Тунджа и река Мучурица, както и във водосбора на река Съзлийка и горните елементи от водосбора на река Марица. Вероятността за наводнения продължава и в следобедните часове във водосборите на река Осъм и на река Янтра.

Вероятността за наводнения продължава и на 28 юни.

Във водосбора на река Искър, в горното течение, над язовир Искър и в региона на София има заплаха в следобедните и вечерни часове на 28 юни. Във водосборите на реките Огоста и Нишава, както и Струма, Места и Доспат също има заплаха. Такава заплаха има и за река Арда, където се чака да има такива феномени на 28 против 29 юни “.

До четвъртък в това число чакаме интензивни превалявания, съпроводени от гръмотевични стихии над цялата страна.

През уикенда чакаме значително усмиряване на ситуацията, а за идната седмица метеоролозите плануват хубаво време и летни стойности.

Вижте още:

Циклонът се доближава към нас

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР