Циклонът, който се образува над Черно море, донесе екстремни метеорологични

...
Циклонът, който се образува над Черно море, донесе екстремни метеорологични
Коментари Харесай

Европа в плен на снежни бури: Няколко души загинаха в Румъния, Молдова и Италия

Циклонът, който се образува над Черно море, донесе рискови метеорологични условия в доста европейски страни. В Румъния снежните стихии предизвикаха гибелта на един човек и оставиха десетки региони без електричество. В Молдова двама души починаха при пътни произшествия.

В същото време съществени пътища в двете страни бяха затворени. Червен код за виелици и изобилен сняг е в действие за няколко окръга в Румъния . Всички национални пътища в окръг Браила са затворени. Трафикът по автомагистралата, свързваща Букурещ с Констанца се реализира извънредно мъчно, в изискванията на снежна вихрушка. По пътя има насъбран сняг, а видимостта е съвсем нулева. Поривите напразно надвишават 100 км/ч.

Подобна беше обстановката и в Сърбия , където в допълнение към проблемите с трафика, няколко региона останаха без ток заради паднали върху електропроводите дървета.

В Италия бурните ветрове предизвикаха гибелта на 81-годишна жена, когато дърво се изкорени и падна върху нея. Ветровете връхлитат основно Северна и Централна Италия, като управляващите приканват хората да заобикалят ненужни пътувания.

Турция също беше наранена в западната и южната част от мощни стихии и поривисти ветрове, които предизвикаха наводнения, паднали дървета и съществени вреди в крайбрежните региони. Лодки потънаха, а ветрове със скорост над 80 км/ч изхвърлиха на брега тонове парчета в Анталия и Измир. Бури предизвикаха наводнения в Измир и Истанбул, метеоролозите в Турция предизвестяват, че неприятното време продължава

В неделя украинската полиция предизвести пасажерите да не пътуват в и от западния пристанищен град Одеса , откакто мощна снежна стихия връхлетя крайбрежния район и провокира няколко пътни случая. Снежната стихия направи съвсем непроходими секторите от автомагистрала, свързваща Одеса с Киев, и откъсна града от региона на Измаил. Местните медии оповестиха, че паднали дървета и парчета са предизвикали вреди в 9 обитаеми места в черноморския град и че образователните занятия ще бъдат пуснати в деяние в понеделник.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР