Циклонът Емнати удари югоизточните части на Мадагаскар, съобщава Асошиейтед прес.

...
Циклонът Емнати удари югоизточните части на Мадагаскар, съобщава Асошиейтед прес.
Коментари Харесай

Пореден циклон удари Мадагаскар

Циклонът Емнати удари югоизточните елементи на Мадагаскар, оповестява Асошиейтед прес. Природната буря е отнесла покривите на жилища и е довела до повишаване на равнището на реките. Регионът към момента се възвръща от вредите, нанесени от предходната тропическа стихия.

Над 30000 души са били евакуирани на безвредно място преди циклона Еманти да удари страната. По прогнозите на държавните служби над 250000 поданици могат да бъдат наранени от естественото злополучие.

Няма данни за жертви и потърпевши. Циклонът е нанесъл вреди на къщи и други здания в някои градове.

Мадагаскар е прочут с естествените си благосъстояния, както и огромното си животинско и растително многообразие. Островът беше ударен от четири циклона за последния месец. Близо 200 души починаха вследствие на естествените стихии. В резултат на бедствията се сътвори безпокойство от неналичието на задоволително храна за популацията. Миналата година сушата в южните региони остави близо 400000 индивида в риск от недояждане.

Циклонът Емнати удари Мадагаскар към среднощ. Силата напразно е била 135 км/ч. Нанесени са съществени материални вреди. На места е прекратено електричеството, както и телефонните линии. Има и риск от наводняване заради нарасналото равнище на реките. Повишава се и заплахата от апетит заради унищожената годишна продукция и разрушените пътища.

Много локални настояват, че имат потребност от помощ поради разрушенията.

Метеоролозите плануват още 12 циклона да ударят Мадагаскар до приключването на сезона им през май.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР