Циклонът Даниел продължава да марширува из Гърция. Автомагистрала Атина -

...
Циклонът Даниел продължава да марширува из Гърция. Автомагистрала Атина -
Коментари Харесай

Българи панически бягат от Гърция! Блокирани са по пътища и мостове ВИДЕО

Циклонът Даниел продължава да марширува из Гърция. Автомагистрала Атина - Солун се трансформира в плавателна река. След библейския потоп в централната част на страната и на островите пороите доближиха столичния район. Българи, отишли на отмора в южната ни съседка, започнаха да се изтеглят по неотложност. Между тях има такива, които към този момент 40 часа са без ток и вода, а са с деца.

7 български коли от Пелион се изтеглят, разбра GlasNews. Хората питат пристъпен ли е пътят от Аргеласти до Волос, както и мостът на Агрия. Нашенците оповестяват, че в района още веднъж вали.

" Пътуваме за Атина, или най-малко се опитваме, върнаха ни от Трикала. Пътищата са затворени. Всички пътища. Връщаме се. Ще минем през Йоанина. И тук е наводнено ", прецизират други българи.

Много от тях се чудят има ли отворен път от Волос до България.

" Мисля, че и последният мост падна, най-малко по този начин чух по новините ", написа в обществените мрежи българка. И прецизира, че през вчерашния ден мостът на Агрия се заобикалял по обходен път.

" По новините оповестиха за времето, че циклонът продължава и през днешния ден в регионите на Тесалиа(Θεσσαλία) Волос, Кардитца. Пътят Фарсала е пропаднал, няма го едното платно. Волос още веднъж е залян от водите прииждащи от Пилио(Πήλιο). Току-що оповестяват, че автомагистралата към Солун още веднъж е затворена ", прецизират наши сънародници.

Видео демонстрира ужасни кадри по какъв начин хората безусловно се отнасят от потоци вода - и това е центърът на Атина, близо до метростанция Evangelismos. Освен това някои станции на метрото трябваше да бъдат затворени, защото водата ги наводни. На метростанция Evangelismos също беше снимана невиждана сцена с наводнение на станцията, а навесът се трансформира във водопад.

5 λεπτά δυνατής βροχής στην Αθήνα
— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2)

Τέτοια τάξη,τέτοια αλφαδιά, δεν την έχω δει.
Ευαγγελισμός
— Antonis (@antonis_pit)

Ποτάμι η οδός Ηφαίστου στο στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκάδες καταστήματα πλημμυρισμένα.

Χρόνια τώρα τα φρεάτια είναι βουλωμένα από τα σκουπίδια και κάδοι απορριμμάτων δεν υπάρχουν πουθενά στον δρόμο.
— Raz Ertsenian (@razertsenian)
Видеото е от Кардица, Гърция:



Жителите на няколко общини на Кардица, регионална единица в Централна Гърция, трябваше да се катерят по покривите на къщите си в четвъртък сутринта, с цел да избегнат покачващите се води, които се събраха след поройните дъждове, блъснали региона и околните райони през последните 48 часа.



Иван Динев, видео от Лариса:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР