Циклонът Батисарай, преминал през Мадагаскар през уикенда, е отнел живота

...
Циклонът Батисарай, преминал през Мадагаскар през уикенда, е отнел живота
Коментари Харесай

Жертвите на циклона в Мадагаскар вече са 21

Циклонът Батисарай, минал през Мадагаскар през уикенда, е лишил живота на 21 души, а над 60 000 души са били принудени да изоставен домовете си, съобщи Ройтерс.

Унищожени са насаждения от ориз, плодове и зеленчуци, което ще ускори хранителната неустановеност в страната, която към момента се бори с последствията от тежка суша през предходната година, добавя Българска телеграфна агенция.

Най-засегнат от циклона е град Мананджари, където цели къщи са изцяло унищожени, а на други покривът е отвеян.

Още фотоси вижте ТУК >>>

Мощният циклон Батсирай е провокирал на остров Мадагаскар доста по-сериозни разрушения, в сравнение с се смяташе в началото.

Циклонът удари най-много източните и южните елементи на островната страна, а филантропичните организации се притесняват от трайни разрушения, защото хората там още страдат от последствията от предходната мощна стихия, връхлетяла района.

В Мадагаскар царува всеобщ апетит. По данни на УНИЦЕФ проливните дъждове са опустошили оризовите полета навътре в страната. А това значи, че рецесията с глада ще се изостри още повече.
 Снимка: БТА/AP
Мадагаскар се бори от месеци с най-тежката суша от 40 години насам. Според разнообразни преценки една трета от мадагаскарците страдат от недохранване, а стотици хиляди умират от апетит.

Циклонът Батсирай доближи островната страна със междинна скорост напразно от 165 километра в час, като на моменти силата на ветровете е възлизала на 235 километра в час. Крайбрежният град Мананджари, където бурята доближи сушата, е изцяло опустошен, свидетелстват поданици на града.

Южната част на Африка се намира сега в сезона на циклоните, който до април може да донесе още мощни стихии. Само преди броени дни Мадагаскар, Мозамбик, Малави, Зимбабве и Замбия бяха ударени от тропическата стихия Ана, която също провокира тежки разрушения. В Мадагаскар бурята Ана умъртви 58 души.
 Снимка: БТА/AP
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР