Циклон връхлетя южната част на Бразилия, уби най-малко 13 души

...
Циклон връхлетя южната част на Бразилия, уби най-малко 13 души
Коментари Харесай

Най-малко 13 жертви на циклон в Бразилия

Циклон връхлетя южната част на Бразилия, умъртви минимум 13 души и принуди хиляди да изоставен домовете си. Проливните дъждове и мощният вятър нанесоха вреди на десетки градове, в това число на Порто Алегре, в последното от поредицата климатични бедствия в южноамериканската страна.
Прочетете още
Броят на починалите набъбна на 13 души след откриването на още две тела в град Караа, един от най-тежко засегнатите, оповестиха от щатската организация за гражданска отбрана.

Сред починалите е и четиримесечно бебе, оповестяват локалните медии. Те разпространиха фрагменти на автомобил, който е бил затрит в гробище от мощните ветрове.

" Водата стигна до кръста ни в къщата. Слава Богу, пожарникарите дойдоха бързо и ни извадиха с лодки. Изглеждаше като призрачен сън ", споделя жена от град Сао Леополдо пред вестник Estadao, който не оповестява името ѝ.

Други хора са били евакуирани с хеликоптер.



Общо 3713 души са останали с развалени домове, а 697 са били евакуирани от региони, застрашени от циклона.

Вчера губернаторът на Рио Гранде до Сул Едуардо Лейте посети с хеликоптер най-засегнатите региони дружно с представители на държавното управление и избавителните служби.

В Караа губернаторът посети публичен център, употребен за заслон на стотици хора, чиито домове са потърпевши от бурята.

" Ситуацията в Караа ни тревожи надълбоко. От значително значение е да можем по интегриран метод бързо да картографираме главните наранени региони и да определим хората, които се нуждаят от поддръжка ", съобщи губернаторът в изказването си.

Лейте съобщи, че пожарникарите са избавили над 2400 души през последните два дни.

През последните години Бразилия беше наранена от поредност смъртоносни метеорологични бедствия, които съгласно специалисти се утежняват от изменението на климата.

11 people confirmed dead and some 20 still missing in the south of due to cyclone floods. Most affected is with mass power outages and one month of rain in 24hrs.
— Kelly Rwamapera (@rwamapera)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР