Цикладските острови, заедно с Левкада и Кефалония в Йонийско море,

...
Цикладските острови, заедно с Левкада и Кефалония в Йонийско море,
Коментари Харесай

Разкриха цените на най-скъпите имоти в Гърция

Цикладските острови, дружно с Левкада и Кефалония в Йонийско море, както и столицата Атина и околните до нея острови са областите с най-скъпи парцели в Гърция. Въпреки пандемичната конюнктура и икономическата рецесия, ползата на задграничните вложители към тях остава сериозен и евентуално ще се ускори след преодоляването на здравната рецесия.
Пазарът на парцели в Гърция остава измежду най-изгодните за непознати вложители, защото даже областите с най-високи цени наподобяват налични спрямо конкурентните дестинации в чужбина. До тези заключения доближава изследване на английската група Astons, която предлага преференциални благоприятни условия за пренасяне в разнообразни страни.
Къща на Цикладските острови коства приблизително 222 438 евро през 2020 година, като цената се е повишила с към 6% по отношение на миналата година. Това е с към 85% по-евтино от къщите в първокласни региони на централен Лондон като Кенсингтън и Челси. Цикладите остават желано място за богати чужденци, защото разполагат с прелестен климат и съвършени условия за живот и отдих.
Къщите в Лефкада са поскъпнали с 8,7% през предходната година и се продават по 165 000 евро. В столицата Атина - четвъртата най-скъпа област в страната - жилищата костват 157 415 евро, като цената им се качва с 3% на годишна база.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР