ЦИК за двата месеца, в които се организираха предсрочните парламентарни

...
ЦИК за двата месеца, в които се организираха предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: ЦИК се справи според възможностите си

ЦИК за двата месеца, в които се проведоха предварителните парламентарни избори, съумя да свърши своята работа съгласно опциите. В това бе безапелационна ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова в утринния блок на Българска национална телевизия. 

По думите ѝ организацията на избори не е въпрос единствено на ЦИК, само че организацията на изборите е и въпрос на страната. В момента машините за гласоподаване се съхраняват в частен склад на летище „ София “, добави тя. 
 Росица Матева: Взехме решение в 42 СИК гласуването да продължи с хартиени бюлетини Росица Матева: Взехме решение в 42 СИК гласуването да продължи с хартиени бюлетини
От Централната изборна комисия (ЦИК) взеха решение за 42 Секционни изборни комисии (СИК) в страната да бъде прекратено гласу...

Нейкова уточни, че в случай че се стигне до избори 2 в 1 ще има обособени страници в самата бюлетина. Трябва да се намерения в зависимост  от наличните машини, с които разполагаме там, където има опция и гласоподават повече гласоподаватели, да има по две машини, разяснява Камелия Нейкова.

С измененията в Изборния кодекс, с летящ старт ЦИК трябвало да стартира своята работа. Нейкова счита, че ЦИК съумяла да провежда сполучливото осъществяване на изборите, не са се провалили, само че имало още какво да се желае.

ЦИК би трябвало да постави старания да усъвършенства организацията на изборите. Дали един сътрудник си е вдигал телефона или не - не мога да кажа, само че във времето, в което одобрявах протоколи отвън страната, всеки един от членовете на ЦИК отговаряли на позвъняванията, изясни тя. ЦИК ще направи всичко допустимо да направи разбор и да усъвършенства времето на поддаване на резултатите в СИК да постъпват във времевия информационен пункт в чужбина. 

ЦИК ще се постарае за идващите изборите членовете на СИК да не чакат доста преди да бъдат свободни да си тръгнат от изборното помещение. ЦИК счита, че е допустим процентът за прекосяване от машинно към хартиено гласоподаване.
 Камелия Нейкова: В машинния протокол няма по какъв начин да има неточност Камелия Нейкова: В машинния протокол няма по какъв начин да има неточност
В машинния протокол няма по какъв начин да има неточност. В това увери ръководителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейков в сутреш...

Камелия Нейкова се надява да има информация за всичко, случило се с машинното гласоподаване, както и за какво не е могло да се гласоподава машинно в над 50-те изборни секции в страната.

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР