ЦИК все още не са обявили официалните резултати от изборите.

...
ЦИК все още не са обявили официалните резултати от изборите.
Коментари Харесай

Калоян Методиев: ЦИК все още не са обявили официалните резултати от изборите

ЦИК към момента не са оповестили формалните резултати от изборите. Това сподели в предаването " Добро утро, България “ по Радио " Фокус “ политологът Калоян Методиев. 

" Повече от месец, през днешния ден сме 7-ми ноември, към момента няма инспекция на резултатите. ЦИК към момента не са оповестили резултатите. Крие ли се нещо? Напасват ли се резултати? Напомням, че на мишини в три области в страната, по време на изборния ден, излезе надпис " Дневникът е фалшифициран ". Някой го е писал. Значи софтуерът е пипан. Не е от космоса пристигнал този надпис. Тоест, с всеки минал ден подозренията в машините нарастват. Давам ви образец в Германия и Холандия, които ги отхвърлиха и отстраниха машинния избор, тъй като доста техни групи управляват и схващат процеса, а няма надзор от обществото. Не може да лекуваме една болест, при нас беше изборния развой с хартия, с подправените бюлетини, с една по-голяма, която се случи. Приветствам връщането на хартиената бюлетина с нови форми на надзор - видео наблюдаване, преброителни центрове по райони ", разяснява политологът.

По думите му връщането на хартиената бюлетина е европейско решение, с което се поема отговорност. 

" Връщането на хартиената бюлетина е европейско решение. Това е вдишване на отговорност и исторически момент, тъй като нещата с машините излязоха от надзор. Давам ви образец. ЦИК даде инструкции на комисиите от цялата страна да преброят отрязъците от машинното гласоподаване, пуснати в урните по партии, и да ги сравнят с машинния протокол, с цел да се види има ли разлика сред това, което излиза като краен резултат и отрязъците. 

Според политолога социологията демонстрира, че обществото е разграничено по въпроса за това по какъв начин да се гласоподава и всяка една група би трябвало да има опция да бъде показана. 

" Камбаната към този момент я бихме. Надявам се и други да го поемат. Обществото би трябвало да приказва по този въпрос. Видяхме и в социологията, че обществото е разграничено 47% на 48%, т.е. ние би трябвало да дадем и на двете групи да бъдат показани по този въпрос ", сподели още Методиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР