ЦИК трябва да отмени задържането на 228 машини, собственост на

...
ЦИК трябва да отмени задържането на 228 машини, собственост на
Коментари Харесай

Административният съд с решение за машините, задържани от ЦИК

 ЦИК би трябвало да анулира задържането на 228 машини, благосъстоятелност на " Смартматик ". Решението е на Административният съд в София, взето на закрито съвещание през днешния ден.

Магистратите напомнят, че устройствата, складирани на територията на склада на " Карго партнърс ", не са част от контракта в ЦИК за доставка на спомагателните 1600 устройства.

Производството е по тъжба на " Сиела Норма “ против предписание на ръководителя на ЦИК, с което устройствата бяха арестувани и не беше позволено използването им от техния притежател.

До това се стигна, откакто от ГЕРБ оповестиха, че  у нас са импортирани 228 машини за гласоподаване допълнително, намиращи се в един склад с устройствата, които би трябвало да се употребяват за вота " 2 в 1 “ на 14 ноември.

В претекстовете на съда написа, че ЦИК няма правно съображение да задържа тези машини, тъй като те не са част от контракта им със " Сиела Норма “. Според магистратите доводите на ЦИК са неоснователни, че не може да допусне безконтролното внасяне на устройства за гласоподаване в избирателен интервал.

" Първо, по делото няма изясненост дали дали машините са от същия тип, доколкото контейнерът, в който се съхраняват, не е разпечатан. Второ, не е ясно дали машините са снабдени със същия програмен продукт, който ЦИК е поръчала “, написа още в претекстовете.

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен период пред Върховния административен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР