ЦИК трябва да бъде професионална и независима. Това заяви пред

...
ЦИК трябва да бъде професионална и независима. Това заяви пред
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Премиерът заслужаваше няколко пъти да бъде наказан, но ЦИК си затвори очите

ЦИК би трябвало да бъде професионална и самостоятелна. Това съобщи пред Българска национална телевизия социологът и някогашен представител на комисията Цветозар Томов. След измененията в Изборния кодекс това обаче няма да стане факт, счита той. Решението да се гласоподава единствено с машини ще е едно от най-големите провокации на идващите избори. Според него смяната на броя секции в чужбина ще оправдае все по-големия интерес на нашите сънародници в чужбина към изборите в страната.

" Тази обстановка във Англия ще бъде преодоляна, там хората подадоха документи за откриване на 88 секции, а бяха разкрити 35. Страшно доста хора висяха по 5 или 6 часа по опашки или в Съединените щати, където секциите също не доближиха. Нараства интензивността на българските жители, живеещи в чужбина към присъединяване в избори в страната и проблем може да се яви на няколко места ", сподели Цветозар Томов.

По думите на Цветозар Томов сегашната ЦИК е позволила няколко неточности, само че не счита, че комисията не се е справила с провеждането на изборите.

" Грешките бяха обичайни – с нееднаквото отнасяне на участниците в акцията. Премиерът заслужаваше няколко пъти да бъде осъден от комисията и тя си затвори очите. Имаше и тъжби против него ", съобщи някогашният представител на ЦИК.

Според него най-грубата неточност, която е позволила ЦИК, е неприятната организация на гласуването на карантинираните и изолираните заради заболяване хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР