ЦИК ще поиска серийните номера на всички допълнителни машини, за

...
ЦИК ще поиска серийните номера на всички допълнителни машини, за
Коментари Харесай

ЦИК ще поиска серийните номера на допълнителните машини |

ЦИК ще изиска серийните номера на всички спомагателни машини, с цел да не се допусне те да бъдат употребявани на изборите в неделя, съобщи ръководителят на комисията Камелия Нейкова пред бТВ.

" Седмица преди избори е неприемливо появяване на машини ", бе безапелационна тя.

Думите ѝ са във връзка откритите спомагателни машини и последвалите изказвания на ГЕРБ за готвени изборни операции. За проблема по-рано през днешния ден ЦИК сезира Бойко Рашков.

Нейкова подсети, че в началото бяха открити 288 машини, които станаха известни от писмо от " Сиела Норма ". В него компанията упорства да бъдат освободени от митницата на софийското летище.

Председателят на ЦИК повтори, че комисията не е възлагала поръчка за доставка на спомагателни машини, както и че в договорите няма уговорка за доставка на такива.

Изпълнителният шеф на " Сиела Норма " обяснил, че те са за Албания, Грузия, както и да спомагателни потребности на " Сиела Норма " и " Смартматик ".

Нейкова увери, че тези машини няма да бъдат употребявани за изборите, тъй като не са сертифицирани.

За кашоните с флаш памети, каквато информация изнесоха от ГЕРБ, Нейкова е научила от медиите. Към момента ЦИК не е известена за тях.

В отговор на въпрос дали се ревизира въпросът тя отговори:

" ЦИК не е орган с проверяващи функционалности ", и добави че са известени Рашков, ГДБОП и прокуратурата.

Нейкова повтори, че броенето на разписките няма да въздейства на резултата. В протокола ще се вписват резултатите от флаш паметите.

Първоначално ЦИК изненадващо реши разписките да се броят във всички секции, само че откакто Върховен административен съд беше сезиран от " Продължаваме промяната ", " Изправи се БГ! Ние идваме " и " Демократична България ", решението беше анулирано и вместо това контролните разписки ще се броят в 30% от секциите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР